Hogyan lehetséges a mimikai ráncok kezelése, eltüntetése?

Bármennyire is szeretnénk megállítani az idő múlását, ez sajnos nem lehetséges. Az eltelt évek során pedig a testünk változik, a bőrünk öregszik. A harmincas éveinkben járva már egyre fontosabbá válnak az olyan dolgok, mint például a mimikai ráncok kezelése, hiszen a kis barázdák bizony minden egyes alkalommal emlékeztetnek az évek múlására, ahányszor csak tükörbe nézünk. 

Mi az a mimikai ránc?

Elöljáróban érdemes tudni, hogy többféle ránctípus létezik, megkülönböztetjük például a vízhiány miatt kialakuló ráncokat, az öregedés miatt ráncokat, az alvás által okozott ráncokat, valamint a mimikai ráncokat. 

Ez utóbbi főleg a szemek sarkanál, a szemöldökök között, a homlokon, és az ajkak mellett jelenik meg. Azért nevezik így, mert az arc mimikájának folyamatos ismétlődése révén jönnek létre. Tehát a mosolygás, a homlokráncolás, a haragos arckifejezés következtében az arcizmok mozgása a bőrt is ráncolja, és egy idő után ezek a barázdák már nem simulnak ki, hanem eleinte halványabban, majd egyre erőteljesebben ott maradnak a bőrön.

A megoldás természetesen nem az, hogy kifejezéstelen faarcot szabad csak vágni, ugyanis ma már a korszerű kozmetikai eljárásoknak köszönhetően van lehetőség a mimikai ráncok kezelésére.

Melyik a leghatékonyabb módszer a mimikai ráncok kezelésére?

Ha máshonnan nem, akkor a filmekből biztosan hallottál már a botoxról, ami egy ismert ránctalanító hatású anyag. A teljes nevén botulinum toxin nevű anyag valójában egy gyógyszer, ami képes csökkenteni az izmok összehúzódási képességeit. Eleinte csak az orvoslásban használták, majd rájöttek, hogy a mimikai ráncok kisimítására is alkalmas, így a kozmetikai ipar is egyre szélesebb körben alkalmazta. 

A kezdetekben még igen költséges és ritka volt a ez a kezelés, így jóformán csak a hírességeknek és a tehetős embereknek volt lehetősége igénybe venni. Mára azonban már széles körben elérhetővé és megfizethetővé vált, így kozmetikai szalonunkban is megtalálható az orvos esztétikai beavatkozások között a botox kezelés, illetve a botox hatású hatóanyagok alkalmazása.

E két eljárás között az a különbség, hogy a botox kezelést a klasszikus módon, tehát a botoxot injekciós tűvel a megadott pontokba való fecskendezéssel végezzük, míg az utóbbinál nem botoxot, hanem vele megegyező hatású hatóanyagokat alkalmazunk, amiket mezoterápia segítségével juttatunk a bőrbe. 

Ami mindkét kezelésben közös, hogy a botox az izomba jutva csökkenti a mimikai izmok összehúzódását, ezáltal a felette lévő bőrréteg kisimul, az arc pedig fiatalosabbá válik. A tartós eredmény érdekében az eljárást időnként ismételni kell.

Gyakori tévhitek a botoxos kezelésekkel kapcsolatban

A botox az egyik leghatásosabb módszer a mimikai ráncok kezelésére, ráadásul teljesen biztonságos a használata. Mégis sokan azért nem merik kipróbálni, mert bedőlnek az alábbi tévhitek valamelyikének:

  • A botoxtól az arc túlságosan mű, “porcelánbaba” kinézetű lesz – valóban látni az interneten olyan rémképeket, melyeken olyan nők szerepelnek, akiknek arca a sok botoxtól teljesen kifejezéstelenné, természetellenessé vált. Ez azonban csak akkor következik be, ha túl nagy mennyiségben, és túl gyakran alkalmazzák. Egy jó szakember viszont pontosan tudja, hogyan maradhat a hatás természetes.
  • A botox mérgező – a botox egyáltalán nem mérgező, nem okoz végleges károsodást az izmokban, pár hónap alatt magától lebomlik.
  • A kezelés nagyon fájdalmas – az eljárás során csak pár szúrást végzünk egy vékony tűvel, ami maximum kellemetlen, de nem okoz fájdalmat.

Amennyiben te is szeretnél exkluzív környezetben szépülni, látogass el kozmetikai szalonunkba
HÍRLEVÉL

KOZMETIKAI SZALON

NYITVATARTÁS

  • Hétfőtől – Péntekig: 09:00 – 19:00 


K&H Szépkártya elfogadóhely

K&H Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

MKB Szépkártya elfogadó hely

MKB Szépkártya elfogadóhely