A tetovált szemöldök utóápolása

Egy precízen elkészített, igényesen tetovált szemöldök keretet ad az arcnak, eltünteti a szemöldök természetes hibáit, ráadásul tartós és lerövidíti a sminkelésre szánt időt is. Azonban ahhoz, hogy a lehető legtovább élvezd új szemöldököd, a tetoválás után oda kell figyelned az utóápolásra is. 

Mi történik közvetlenül a tetoválás után?

Sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy a frissen tetovált szemöldök azonnal a végleges formáját mutatja. Ez sajnos nem igaz. Bár a sminktetoválás csak a bőr felső rétegét érinti, azonban még így is időre van szükség ahhoz, hogy a regenerálódás végbemenjen. 

Tehát nem kell megijedned attól, hogy a tetoválás után a szemöldököd sokkal sötétebb, mint amilyenre számítottál. Ugyanígy az is teljesen normális, ha a tetoválás napján a bőr a szemöldök környékén piros és érzékeny. 

Másnapra megjelenik a szemöldökön egy kemény var, ami szintén a gyógyulási folyamat természetes velejárója.

Mire kell figyelni a frissen tetovált szemöldöknél?

A legfontosabb, hogy a vart tilos piszkálni, kapargatni, még akkor is, ha viszket vagy húzódik! Pár nap alatt magától is leválik majd, de ezt a folyamatot nem szabad siettetni. A tetoválást csak a sminktetováló által ajánlott krémmel szabad kenni, naponta több alkalommal, vékony rétegben. 

Továbbá a frissen tetovált szemöldök kényes a nedvességre, tehát az a jó, ha minél kevesebb víz éri. Arcot mosni természetesen szabad, de a hosszas áztatás tilos. Ezen felül a tetoválást követő 1-2 hétben kerülni kell az úszást, a szaunázást, a gőzölést, a direkt napozást, és a szoláriumozást. 

Sportolni szabad, de lehetőleg ne legyen annyira intenzív a testmozgás, ami fokozott izzadással, ezáltal a bőr felázásával járhat. Részesítsd előnyben a könnyedebb, kevésbé megterhelő edzéseket! 

Miután a var leesett, azt tapasztalhatod, hogy a tetoválás nagyon világos, esetleg nem is egyenletes a színe; ne aggódj, ez is teljesen normális! A pigmenteknek ugyanis 3-4 hét is kellhet, mire teljesen beépülnek a bőrbe, ezen felül hátravan még a korrekció is. A végleges eredmény csak a második alkalmat követő gyógyulás után válik láthatóvá. 

Hogyha a területet száraznak érzed, továbbra is krémezd nyugodtan, így elkerülheted a kellemetlen húzódást és könnyebben ellenállsz a kísértésnek, hogy vakarni, dörzsölni kezdd a tetoválást.

A tetovált szemöldök korrekciója

A tetoválás során minden vendégünk figyelmét felhívjuk arra, hogy az első alkalom után a tetoválás még csak félkész állapotban van, ezért szükség lesz egy úgynevezett korrekcióra is. Nagyon fontos, hogy erre 30 napon belül sor kerüljön, hiszen egyrészt az eredmény így lesz a legszebb és legtartósabb, másrészt a sminktetoválás ára csak akkor foglalja magába a második alkalmat is, amennyiben az említett 30 napon belül visszatérsz kozmetikai szalonunkba.

Ha ezt az időtartamot túlléped, akkor sajnos a garancia érvényét veszti, és a korrekció igénybevételekor ismét a teljes árat kell fizetned.

A korrekció során kijavítjuk az esetleges egyenletlenségeket a színt illetően, illetve a formát és a szimmetriát, ha indokolt. Erre azért van szükség, mert minden bőr más és más, így a gyógyulási folyamat is különbözőképpen megy végbe. 

A második alkalom után ismét ápolni, óvni kell a bőrt, amíg újból be nem gyógyul, és pár hét alatt kialakul a végleges szín és forma. Ne feledd, hogy egy sminktetoválás a hagyományos tetoválással ellentétben nem végleges, hiszen más festékkel, más technikával készül, ezért normális, ha 2-3 év alatt elhalványul. 

Ilyen esetben foglalj újra időpontot szalonunkba, és gyere el hozzánk tetovált szemöldököd felfrissítésére! 

Foglalj időpontot

Szalonunk online foglalási rendszerén keresztül időpontot foglalhatsz kezeléseinkre. A felületen tudod kiválasztani, hogy melyik kezelésünkre szeretnél foglalni. Telefonos elérhetőségünkön minden kérdésedre igyekszünk választ adni, segítünk a számodra legmegfelelőbb kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat is.

ONLINE FOGLALÁS

Kedves Vendégünk!

Az online foglalt kezelések ideje nem minden esetben egyezik a tényleges időtartammal, hiszen vannak folyamatok amiket össze tudnak vonni a kozmetikusok. A kezelések során nem marad ki egy lépés sem.

Tehát ha egyszerre több kezelést foglal és megoldható a folyamatok egyidejű alkalmazása akkor csökkenhet a befoglalt időtartam. Ebben az esetben a visszaigazoló emailben leírt intervallum nem mindig egyezik.

Megértésüket köszönjük!

Köszönettel: Helia-D Szalon

5. KERÜLETI KOZMETIKA
1054 Budapest,
Báthory u. 5.

+36 30 682 5676


További szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink és termékeink áraihoz kattints a gombra.

HÍRLEVÉL

BUDAI SZALON

PESTI SZALON

NYITVATARTÁS

  • 5. KERÜLETI KOZMETIKA
    Hétfőtől – Péntekig: 09:00 – 19:00 

  • 3. KERÜLETI KOZMETIKA
    Keddtől – Péntekig: 09:00 – 18:00 
    Szombaton: 10:00 - 14:00

K&H Szépkártya elfogadóhely

K&H Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

MKB Szépkártya elfogadó hely

MKB Szépkártya elfogadóhely

Helia-D Kft.

Helia-D Professional Kozmetikai Szalon és Mintabolt


Bécsi út 85.
Budapest
Budapest1036
Phone: +36301926261

Helia-D Kft. Szalonok

Helia-D Professional Budai Kozmetikai Szalon

Pacsirtamező utca 11/A
Budapest
Budapest
1036
Magyarország

Helia-D Szalon | Buda
$$$

Map

Telephone: +36301778105
Email: szalon@helia-d.hu
https://heliadszalon.hu

Helia-D Prfessional Pesti Kozmetikai Szalon

Báthory utca 5.
Budapest
Budapest
1054
Magyarország

Helia-D Szalon | Pest
$$$

Map

Telephone: +36306825676
Email: bathoryszalon@helia-d.hu
https://heliadszalon.hu