A tetovált szemöldök utóápolása

Egy precízen elkészített, igényesen tetovált szemöldök keretet ad az arcnak, eltünteti a szemöldök természetes hibáit, ráadásul tartós és lerövidíti a sminkelésre szánt időt is. Azonban ahhoz, hogy a lehető legtovább élvezd új szemöldököd, a tetoválás után oda kell figyelned az utóápolásra is. 

Mi történik közvetlenül a tetoválás után?

Sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy a frissen tetovált szemöldök azonnal a végleges formáját mutatja. Ez sajnos nem igaz. Bár a sminktetoválás csak a bőr felső rétegét érinti, azonban még így is időre van szükség ahhoz, hogy a regenerálódás végbemenjen. 

Tehát nem kell megijedned attól, hogy a tetoválás után a szemöldököd sokkal sötétebb, mint amilyenre számítottál. Ugyanígy az is teljesen normális, ha a tetoválás napján a bőr a szemöldök környékén piros és érzékeny.

Másnapra megjelenik a szemöldökön egy kemény var, ami szintén a gyógyulási folyamat természetes velejárója.

Mire kell figyelni a frissen tetovált szemöldöknél?

A legfontosabb, hogy a vart tilos piszkálni, kapargatni, még akkor is, ha viszket vagy húzódik! Pár nap alatt magától is leválik majd, de ezt a folyamatot nem szabad siettetni. A tetoválást csak a sminktetováló által ajánlott krémmel szabad kenni, naponta több alkalommal, vékony rétegben.

Továbbá a frissen tetovált szemöldök kényes a nedvességre, tehát az a jó, ha minél kevesebb víz éri. Arcot mosni természetesen szabad, de a hosszas áztatás tilos. Ezen felül a tetoválást követő 1-2 hétben kerülni kell az úszást, a szaunázást, a gőzölést, a direkt napozást, és a szoláriumozást.

Sportolni szabad, de lehetőleg ne legyen annyira intenzív a testmozgás, ami fokozott izzadással, ezáltal a bőr felázásával járhat. Részesítsd előnyben a könnyedebb, kevésbé megterhelő edzéseket!

Miután a var leesett, azt tapasztalhatod, hogy a tetoválás nagyon világos, esetleg nem is egyenletes a színe; ne aggódj, ez is teljesen normális! A pigmenteknek ugyanis 3-4 hét is kellhet, mire teljesen beépülnek a bőrbe, ezen felül hátravan még a korrekció is. A végleges eredmény csak a második alkalmat követő gyógyulás után válik láthatóvá.

Hogyha a területet száraznak érzed, továbbra is krémezd nyugodtan, így elkerülheted a kellemetlen húzódást és könnyebben ellenállsz a kísértésnek, hogy vakarni, dörzsölni kezdd a tetoválást.

A tetovált szemöldök korrekciója

A tetoválás során minden vendégünk figyelmét felhívjuk arra, hogy az első alkalom után a tetoválás még csak félkész állapotban van, ezért szükség lesz egy úgynevezett korrekcióra is. Nagyon fontos, hogy erre 30 napon belül sor kerüljön, hiszen egyrészt az eredmény így lesz a legszebb és legtartósabb, másrészt a sminktetoválás ára csak akkor foglalja magába a második alkalmat is, amennyiben az említett 30 napon belül visszatérsz kozmetikai szalonunkba.

Ha ezt az időtartamot túlléped, akkor sajnos a garancia érvényét veszti, és a korrekció igénybevételekor ismét a teljes árat kell fizetned.

A korrekció során kijavítjuk az esetleges egyenletlenségeket a színt illetően, illetve a formát és a szimmetriát, ha indokolt. Erre azért van szükség, mert minden bőr más és más, így a gyógyulási folyamat is különbözőképpen megy végbe.

A második alkalom után ismét ápolni, óvni kell a bőrt, amíg újból be nem gyógyul, és pár hét alatt kialakul a végleges szín és forma. Ne feledd, hogy egy sminktetoválás a hagyományos tetoválással ellentétben nem végleges, hiszen más festékkel, más technikával készül, ezért normális, ha 2-3 év alatt elhalványul.

Ilyen esetben foglalj újra időpontot szalonunkba, és gyere el hozzánk tetovált szemöldököd felfrissítésére!