A zsíros bőr professzionális kezelése – miért érdemes szakemberhez fordulni?

A tudatos bőrápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük bőrünk szépségét. Azonban még ha minden egyes nap kellő időt szánunk a bőrápolásra, akkor is adódhatnak olyan problémák, amelyeket nem tudjuk orvosolni. A zsíros bőr kezelése otthoni körülmények között nem mindig hoz látható javulást, ilyen esetekben pedig célszerű szakértő kezekre bízni magunkat.

A zsíros bőr jellemzői

A bőr zsírosságát a faggyú okozza, amelyet a faggyúmirigyek termelnek. A jelenléte több szempontból is hasznos, hiszen óvja a bőrt a káros külső hatásoktól, elősegíti a hidratáltságát és antioxindásokat tartalmaz.

De mint tudjuk, a “jóból is megárt a sok”, így amikor a bőr túl sok faggyút termel, az olyan problémákhoz vezethet, mint a zsírosan fénylő arc, a tág pórusok vagy a gyulladt pattanások megjelenése.

A zsíros bőrön belül két típust különböztetünk meg: a hidratált zsíros, és a vízhiányos zsíros bőrt. Az előbbi jellemzője, hogy a bőr tisztítás után 1-2 órával már ismét fénylik, a smink szó szerint “lefolyik” az arcról, a pórusok tágak, a bőr textúrája egységes.

Ezzel szemben az utóbbinál lemosás után közvetlenül a bőr száraz, húzódó, pár óra elteltével azonban zsíros érzetűvé válik. A fokozott zsírosodás inkább csak a T-vonalra jellemző, a bőr textúrája pedig egyenetlen.

Mindkét típusra jellemző, hogy a túlzott faggyútermelés következtében a pórusok eltömődnek, így a zsíros bőr legtöbbször mitesszeres, pattanásos is, ami tovább ront az összképen.

Bár a zsíros bőr kezelésére otthon is össze lehet állítani egy jó kis arcápoló rutint, viszont ezzel csak karban tartod a bőröd, de nem oldod meg magát a problémát, azaz a túlzott faggyútermelést. Kozmetikai szalonunkban viszont erre is van lehetőség!

Hogyan történik a zsíros bőr kezelése?

A zsíros bőr esetén a legfontosabb feladat a faggyútermelés mérséklése, a tág pórusok összehúzása, a gyulladások megszüntetése és a további állapotromlás megelőzése.

E célokra kiválóan alkalmas az IPL arckezelés. A villanófényt a tévhitekkel ellentétben nem csak szőrtelenítésre lehet használni, hiszen hatékony a rosaceás, pigmentfoltos, pattanásos, illetve zsíros bőr kezelésében is.

A villanófény csökkenti a faggyútermelést, összehúzza a pórusokat, megszünteti és megelőzi a gyulladt pattanások kialakulását, és egységesíti a bőrt. Mindemellett serkenti a kollagéntermelést, így a bőr feszesebb lesz, a ráncok pedig elhalványulnak.

Ehhez viszont szakemberre és speciális készülékre van szükség, az otthoni, szőrtelenítésre való IPL-gépedet ne használd ilyen célra!

A villanófény mellett a problémás bőrre való tisztító kezeléseinket is igénybe veheted: a bőr tisztítását követően peeling, gőzölés és felpuhítás következik, majd a pattanások szakszerű kinyomkodása, fertőtlenítés, végül egy kényeztető Hévízi iszappakolás és utóápolás zárja a sort.

Ha pedig tökéletesíteni szeretnéd az otthoni bőrápolási rutinodat, akkor bátran kérj tanácsot szakembereinktől, és használd a szalonunkban is megvásárolható professzionális utóápolási termékeket!

Miben tudunk még segíteni?

A zsíros bőr kezelésén kívül számos egyéb szolgáltatással állunk rendelkezésedre: arckezelések egész sora, alakformálás, gyantázás, IPL-szőrtelenítés, szempillakezelés, fodrászat, professzionális smink, sminktetoválás, többféle orvos esztétikai beavatkozás, illetve palettánk hamarosan manikűrrel is bővül majd!

Nézz körül weboldalunkon, majd foglalj időpontot online vagy telefonon keresztül, és szépülj exkluzív környezetben!