Az arckezelések fajtáiról dióhéjban

Aki még soha vagy csak ritkán járt kozmetikai szalonban, az egy kicsit elveszettnek érezheti magát a rengetegféle szolgáltatás átböngészése közben. Ha például nem ismeri az egyes arckezelések fajtáit, akkor igen nagy dilemmát okozhat, hogy vajon melyiket érdemes választani.

Persze mindegyik számos előnnyel jár, de azért nem árt őket megismerni kicsit alaposabban, mielőtt időpontot foglalnál valamelyikre. Cikkünkben összegyűjtöttük az egyes arckezelések legfontosabb tudnivalóit.

Kollagénindukciós és kollagénaktivizáló kezelések

A kollagénről tudjuk, hogy a testünk egyik természetes alkotóeleme, és a bőrben is nagy mennyiségben megtalálható. Ahogy azonban az évek alatt csökken a mennyisége, úgy lesz a bőr is látványosan öregebb. E folyamat késleltetése és lelassítása szempontjából az egyik leghatásosabb módszer a kollagénes arckezelés.

A kollagénindukciós terápia során rádiófrekvenciával és mikrotűvel dolgozunk, hogy a bőr feszesebb legyen, a ráncok elhalványuljanak, de segít a bőrhibák és aknés hegek eltüntetésében is. Mindez pedig annak köszönhető, hogy az eljárás serkenti a kollagén- és az elasztinrostok képződését a bőrben.

Egy másik arckezelésfajta a kollagénaktivizáló eljárás, melynek során gyémántfejes bőrhámlasztással a bőrt előkészítjük arra, hogy aztán a tű nélküli mezoterápia segítségével kollagénaktivizáló hatóanyagokat juttassunk a bőr mélyebb rétegeibe. A kezelés látványosan feszesebb és rugalmasabb bőrt eredményez.

Arckezelések fajtái: a botox hatású anyagok alkalmazása

A botoxról, mint ránctalanító, bőrkisimító anyagról már mindenki hallott, ha máshonnan nem, akkor a filmekből. Az eljárás viszont a valóságban is létezik, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvend.

A kezelés az előbbihez hasonlóképpen zajlik: először gyémántfejes bőrhámlasztás, majd mezoterápiával a bőrbe juttatjuk a botox hatású anyagokat, amelyek azonnal csökkentik a mimikai ráncokat, így a bőr rövid idő alatt akár éveket is fiatalodhat.

Őssejtes kezelések

Az őssejteket már régóta alkalmazzák az orvoslásban, csodás hatásaira viszont a szépségipar is felfigyelt. Egyes növények (argán, alma, fekete nadálytő, nunatak) őssejtjei ugyanis genetikailag hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az emberi őssejtek, ezért a szépség megőrzésében is segíthetnek.

Az őssejtek alkalmazása segít a bőrnek a szerkezete újjáépítésében, hiszen lelassítja az öregedési folyamatokat, támogatja a regenerálóképességét, simábbá, rugalmasabbá teszi a bőrt, és serkenti a bőr állandó megújulását. Ez az arckezelésfajta viszont akkor lesz igazán hatékony, ha az eljárás után otthon is használjuk a megfelelő utóápoló készítményeket.

IPL-es arckezelés

A villanófényt közel sem csak szőrtelenítéshez lehet használni! Az IPL kezelés ugyanis segít az olyan bőrproblémák, mint például a gyulladások, pattanások, rosacea vagy a pigmentfoltok eltüntetésében, emellett fokozza a kollagéntermelést, és a csökkenti a ráncok mélységét.

Ez azonban csak a szalonokban lévő professzionális gépekre igaz, az otthoni IPL készüléket ne használd erre a célra!

Ha pedig a villanófényt rádiófrekvenciás kezeléssel is kombinálják, akkor egyszerre végezhető el a bőr fiatalítása és a bőrproblémák kezelése.

C-vitaminos lifting kezelés

Ez egy olyan arckezelésfajta, melynek során egyszerre következik be a lifting, a feszesítő és a ráncsimító hatás. A változás már azonnal látható, ugyanakkor hosszú távon is fennmarad.