Csodaszép szempillák természetesen – ez a szempilla lifting!

A hosszan ívelt, dús szempillák gyönyörű keretet adnak a szemnek és igézővé teszik a tekintetet. Ám némelyek idegenkednek a manapság oly divatos szempilla hossszabbítástól, ennek ellenére mégis szeretnének látványosabb pillákat. Nekik tökéletes megoldás a szempilla lifting!

Mi az a szempilla lifting?

Napjainkban hódít az íves és hosszú szempillák trendje. Egyesek ezt mindennapos spirálozással, mások szempillagöndörítővel, vagy szempilla-hosszabbítással érik el. Ez utóbbi igen nagy népszerűségnek örvend, ugyanis a műszempilla szálak beiktatásával feltűnő lesz a változás.

Akadnak azonban olyan hölgyek, akik nem tudnak vagy akarnak műszempillát viselni, mert például érzékeny a szemük és allergiás reakciót okoz az eljárás során használt ragasztó, nem szeretnének 2-3 hetente pótlásra járni, esetleg inkább a természetes szépséget részesítik előnyben. Nekik kiváló alternatíva a szempilla lifting, amely kozmetikai szalonunkban is elérhető.

A kezelés során nem toldjuk meg a pillasort plusz szálakkal, hanem az eredeti pillákat a tövüknél fogva megemeljük, így optikailag hosszabbnak és íveltebbnek tűnnek, ami látványos, ugyanakkor természetes hatást nyújt. Ezen kívül nem kell tartanod a pillák károsodásától vagy megtörésétől sem.

Hogyan történik a szempillák megemelése?

A kezelés elején a pillákat és a szemkörnyéket alaposan megtisztítjuk, majd zsírtalanítjuk. Ez a folyamat lerövidíthető azzal, ha szemsmink nélkül érkezel, hiszen így nem szükséges sminklemosással kezdeni. 

Ezután a felső szemhéjra egy kis szilikon párnácskát helyezünk, majd egy bőrbarát, könnyed ragasztó segítségével a pillákat a párnácskához illesztjük. Ez a ragasztóanyag sokkal kíméletesebb, mint amit a pillahosszabbításnál használnak, így az érzékeny bőrnek sem okoz gondot.

Miután a ragasztó megkötött, a pillák tövébe felvisszük a göndörítőanyagot, és kivárjuk a hatóidőt. Ennek letelte után a készítményt letöröljük, majd átkenjük a pillákat egy fixáló hatóanyagot tartalmazó krémmel. Szintén megvárjuk, amíg letelik a hatóidő, majd ezt is óvatosan eltávolítjuk.

A szempilla lifting lényegében elkészült, így már csak annyi van hátra, hogy leválasszuk a pillákat a szilikonpárnáról, amit aztán leszedünk a szemhéjról, és megtisztítjuk a bőrt az esetleges ragasztómaradékoktól. A pillákat végül átfésüljük és ápoló olajjal utókezeljük.

A kezelés maga körülbelül 40-60 percet vesz igénybe, és egyáltalán nem fájdalmas, a vendég közben végig csukott szemekkel, kényelmes testhelyzetben pihen.

Mire kell figyelni szempilla lifting után?

A kezelést követő 24 órában még légy óvatos, ne érje a pilláidat forró gőz, víz, ne dörzsöld, sminkeld és finoman tisztítsd. Ez követően viszont a műszempillás hosszabbítástól eltérően nyugodtan lehet sminkelni, olajos lemosóval tisztítani, és nem árt neki a párás, nedves levegő sem. Lényegében tehát sokkal kevésbé kényes, hiszen továbbra is csak a saját pilláidat viseled. 

Meddig tart a hatás?

A másik dolog, ami miatt a szempilla lifting egyre népszerűbb, az a tartósság. Míg a dúsított pilláknál körülbelül 2-3 hetente kell járni újratöltésre, hogy a szempillasor megőrizze szépségét, addig a lifting hatás 8-10 hétig is tarthat. Valamint egy-egy alkalom általában árban is kedvezőbb, mint a hosszabbítás, így összességében jóval pénztárcabarátabb eljárás is.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek, aki nem tud vagy nem akar szempillahosszabbításon részt venni, de különösen javasoljuk egyenes szempillák vagy megereszkedett szemhéjak esetén. Foglalj időpontot szalonunkba!