Hasznos tudnivalók a villanófényes szőrtelenítéssel kapcsolatban

A villanófényes szőrtelenítés manapság roppant népszerű, sokan végzik otthon is, de akadnak, akik a professzionális szalonkezelésekre esküsznek. A népszerűségének oka nem is kérdés, hiszen ez a módszer mondhatni forradalmasította a szőrzet eltávolításának mizériáját, és rengeteg gondot levett a hölgyek (és férfiak) válláról.

A szép, sima bőrért szenvedni kell?

Bár voltak olyan időszakok a történelem során, amikor a testszőrzet nőknél is abszolút elfogadott, sőt természetes volt, néhány évtizede viszont már a sima bőr szépségideálja hódít. 

Az evolúció viszont mindezt nem veszi figyelembe, így alapvetően a nők testén ugyanúgy kinő a szőr, akik ettől minden lehetséges eszközzel igyekeznek megszabaulni kisebb-nagyobb sikerrel.

A borotva, epilátor, gyanta és a szőrtelenítő krém mind gyakran alkalmazott módszerek, ám az eredményességük nem épp kiemelkedő, és több hátrányuk is van.

A borotvapenge például sérüléseket okozhat, és 1-2 naponta ismételni kell, ha sima bőrt akarunk. A krém pedig irritációt válthat ki. Az epilátor használata időigényes, és gyakran vezet szőrbenövésekhez. A gyanta bár tartósságban felülmúlja az előbbieket, ugyanakkor igen fájdalmas, hisz gyökerestől tépi ki a szálakat. 
Vannak nők, akik elfogadják, hogy “ez a szépség ára”, és hajlandóak megszenvedni érte, ám aki nyitott szemmel jár, az örömmel próbálja ki az olyan innovatív módszereket, mint a villanófényes szőrtelenítés.

Tartós simaság villanófényes szőrtelenítéssel

Az IPL az imént említett technikáknál sokkal hatékonyabb, tartósabb eredménnyel jár, és ami még jobb, hogy nem is fájdalmas! 

A kezelés azon az elven működik, hogy az IPL gép széles spektrumú fényimpulzusokat bocsát ki, melyeket a szőrszálakban lévő festékanyag, a melanin nyel el. Ez a fény ott hővé alakul, lejut a szőrtüszőig, ami nyugalmi (telogén) fázisba kerül. Amíg ez a fázis tart, addig nem növeszt új szőrszálat, így a kezelés időnkénti ismétlésével tartós simaság érhető el. Fontos, hogy a villanófény leginkább a világos bőr-sötét szőr kombinációnál hatásos, sötét bőr és/vagy világos, szőkés szőr esetén nem alkalmazható. 

IPL kezelést tulajdonképpen az egész testen lehet végezni, a hölgyek általában bikinivonalon, hónaljon, lábon, arcon, karon és az intim részeken veszik igénybe, de a férfiak között is akad, aki a hátát, a mellkasát, vagy a tarkóját szeretné tartósan simává varázsolni. 

Bár ma már nagy választékban kaphatóak otthoni használatra szánt IPL gépek is, de ezek biztonsági okokból sokkal kisebb teljesítményre képesek, mint a szalonokban használt professzionális berendezések. Ennélfogva nem szükséges például védőszemüveget viselni a villantás közben, de ezekkel a készülékekkel sokkal tovább tart a szőrtelenség elérése, és gyakrabban van szükség ismétlő kezelésekre is. 

Dobd ki a borotvát, válaszd a tartós simaságot!

Villanófényes szőrtelenítést szalonunkban is igénybe vehetsz. A módszer fájdalommentes, és hosszú távú simaságot garantál. A szőr erősségétől és sűrűségétől függ, hogy pontosan hány kezelésre lesz szükség, de általában 8 alkalom elegendő szokott lenni, ezalatt 80-90%-os szőrzetcsökkenés érhető el, az eredmény pedig ismétlő kezelésekkel fenntartható.

Fontos, hogy az IPL kifejezetten fényérzékenyítő hatással bír, ezért amíg nincs vége a kezeléssorozatnak, tilos szoláriumozni, napozni, és kiemelten oda kell figyelni a fényvédelemre az érintett testrészeken. 
Ha további kérdéseid lennének, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, állunk rendelkezésedre!