Hogyan hat a C-vitamin a bőrre?

Habár a kozmetikumok világában folyamatosan zajlanak a kutatások, egyre több és több új hatóanyagot fejlesztenek, mégsem szabad alábecsülni a régóta ismert, természetes összetevőket, melyek megannyi csodás tulajdonsággal bírnak. A C-vitamin bőrre gyakorolt hatásai például rendkívül előnyösek, nem csoda, hogy rengeteg krémben, szérumban is helyet kapott. Nézzük is, hogy miért érdemes használni!

Antioxidáns hatású

Amikor a C-vitaminról van szó, valójában egy olyan vízben oldódó antioxidáns anyagról beszélünk, ami képes semlegesíteni a káros szabad gyökök hatásait. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek instabil szerkezetűek, és úgy tudnak stabil formulát alkotni, hogy reakcióba lépnek a testünk sejtjeivel, amit ezzel egyidőben úgymond tönkre is tesznek.

A szabad gyökök a külső környezeti hatások, például a napsugárzás, a szennyezett levegő, a dohányfüst által jutnak a bőrünkbe és a testünkbe. Az antioxidánsok pedig képesek hatástalanítani ezeket a szabad gyököket, ezáltal megvédeni minket a káros hatásoktól. A C-vitamin az egyik legkiválóbb természetes antioxidáns.

Serkenti a kollagéntermelést

A kollagén a bőr, a haj és az ízületek fontos alkotóeleme, a hiánya többek között a bőr öregedéséhez vezet. A szervezet saját kollagéntermelése azonban az életkor előrehaladtával lelassul, egyes hatóanyagokkal viszont lehet serkenteni a folyamatot. Ilyen a C-vitamin is.

Ezért szerepel szalonunk arckezelései között az exkluzív C-vitaminos liftingkezelés is, melynek során különféle technikákkal – masszázzsal, ultrahanggal, mezoterápiával – liftinghatású anyagokat juttatunk a bőrbe. 

Az egyedülálló feszesítő hatás azonnal látható, ugyanakkor hosszú távon is fennmarad. Az alkalmazott hatóanyag-komplex C-vitamint is tartalmaz, ezért kiváló a fáradt, megereszkedett bőr fiatalossá és üdévé varázsolására.

A C-vitamin bőrre kenve fokozza a fényvédő hatását

Lassacskán talán már bekerül a köztudatba, hogy a bőrünk és az egészségünk érdekében mennyire fontos védekezni a káros UV-sugarak ellen. A széles spektrumú fényvédőknek pedig kortól és nemtől függetlenül az egyik legalapvetőbb kozmetikumoknak kellene lenniük.

Léteznek viszont olyan hatóanyagok, amelyek tovább erősítik a fényvédő hatást: igen, a C-vitamin is ilyen! Ezért érdemes reggelente beépíteni a rutinba egy C-vitaminos szérum vagy arckrém használatát is. Hangsúlyozzuk: ez az összetevő nem helyettesíti, csupán kiegészíti a védelmet!

Halványítja a pigmentfoltokat

A pigmentfoltok kezelésére nemcsak az IPL technika alkalmas, hanem a C-vitamin is. Míg a villanófény hőenergiává alakulva stimulálja a bőrsejteket, addig a C-vitamin meggátolja a pigmentek termelését szabályozó Tyrosinase enzim működését, így egyrészt elhalványítja a már meglévő elszíneződéseket, másrészt segít megelőzni az újabbak kialakulását.

Mivel a pigmentfoltok sokakat érintő, zavaró szépséghibák, így ez megintcsak egy hathatós érv arra, miért érdemes a bőrre C-vitamint használni. 

Természetes ragyogást ad a bőrnek

A C-vitamin bőrre gyakorolt jótékony hatásai között érdemes megemlíteni az üdébb bőrképet is. A sejtműködés támogatásának köszönhetően a fakó, élettelen bőr újra ragyogóvá válik, visszanyeri természetes fényét. Ehhez persze sokat hozzáadnak még a professzionális kozmetikai kezelések is. Látogass el kozmetikai szalonunkba, és szépülj nálunk!