Hogyan készül egy profi sminktetoválás?

A smink tökéletes eszköz arra, hogy kiemeljük az arcunk előnyös vonásait és leplezzük a zavaró hibáit. Azonban sokszor nincs idő arra, hogy alaposan és precízen elkészítsük, ám egy profi sminktetoválással nagyszerűen ki lehet váltani például a szemöldök, a szemhéj vagy az ajkak mindennapos sminkelését. De pontosan mi történik ilyenkor a szalonban?

Az előkészületek

Kozmetikai szalonunkban előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk a vendégeket, hogy a munka gördülékenyen haladhasson és senkinek se kelljen hosszasan várakoznia, mire sorra kerül. Ez alól a sminktetoválás sem kivétel, így első lépésben foglalj időpontot online vagy telefonon!

Amikor megérkezel, szakemberünk szívélyesen fogad a szalonban. A tetoválás megkezdése előtt tájékoztat a legfontosabb tudnivalókról, illetve átbeszélitek az elképzeléseidet, hogy milyen formát, színt, technikát szeretnél. Ha nincsenek konkrét elképzeléseid, az sem gond, egy profi sminktetováló ugyanis látja, hogy milyen árnyalatú és formájú tetoválás illik legjobban az arcformádhoz, illetve hogyan lehetne a legjobban kihangsúlyozni az előnyös vonásaidat. A tetoválás minden esetben személyre szabott lesz.

A megbeszélést követően a tetováló speciális ceruzával előrajzolja a tetoválandó formát. Így már láthatod, hogy nagyjából hogyan fest majd az arcod a tetoválást követően, illetve ezen a ponton még lehet módosítani, ha valami esetleg mégsem felel meg az elképzeléseidnek. Ha viszont jóváhagyod, akkor kezdődhet maga a tetoválás.

A profi sminktetoválás elkészítése

A sminktetoválás során a szakember maximálisan betartja a higiéniai előírásokat, így a festékeket és a tűt a szemed láttára bontja fel steril csomagolásból. A művelet megkezdése előtt helyi érzéstelenítést alkalmaz, ennek köszönhetően a tetoválás egyáltalán nem okoz majd fájdalmat, maximum apró kellemetlenséget.

A tetoválás folyamata általában 40-90 percig tart, ezalatt a mester az előrajzolt forma mentén haladva bejuttatja a bőrbe a festéket. Mindeközben neked nincs más dolgod, mint ellazultan ülni a székben, és hagyni, hogy a szakértő kezek közt megszépülj. Ha egy-egy érzékenyebb területen mégis fájdalmat érzel azt nyugodtan jelezd, hiszen a tetoválónak is az a célja, hogy a művelet a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza számodra.

Utókezelés és korrekció

A tetoválást követően gondos utóápolás szükséges, hogy a kész munka minél tartósabb legyen. 1-2 napon belül a bőr elkezd begyógyulni, pörkösödni. Ezt a kemény réteget azonban nem szabad kaparni vagy vakargatni, még akkor sem ha viszket!

Ezen felül nem érheti víz, gőz, UV-sugárzás, így óvatosan szabad csak arcot mosni, és kerülni kell a szaunázást, napozást, szoláriumozást. Amíg a pörk le nem esik, minden nap használni kell a szalonban kapott utóápoló krémet.

Ne feledd, hogy a tökéletes eredményhez 2 alkalom szükséges, így az első tetoválás után 30 napon belül várunk vissza egy korrekcióra, melyet a sminktetoválás ára is tartalmaz, így ekkor már külön nem kell fizetni (kivéve, ha túlléped ezt az időintervallumot).

A tetoválás színe eleinte túlságosan erősnek tűnhet, de ne aggódj, mert gyógyulás után beáll a végleges árnyalat, így a tetovált felület nem lesz természetellenes.

Azonban még a profi sminktetoválások sem tartanak a végtelenségig, hiszen itt másfajta festékeket használunk és a tű sem hatol olyan mélyre, mint egy normál tetoválás esetén. Ezért ha a tetoválásodat már túlságosan halványnak találod (általában 2-3 év alatt már látványos a kopás), akkor várunk ismét egy felfrissítésre!