Igéző tekintet smink nélkül, szempilla-hosszabbítással

Egy szép, ízléses szemsmink még a leghétköznapibb megjelenést is különlegessé varázsolja. Főként a dús, hosszú szempillák képesek kiemelni a tekintetet, amihez sokan szempillaspirált használnak. A nap folyamán azonban a festék hajlamos lefolyni, elkenődni, ezzel pedig kialakulnak a rettegett “pandaszemek”. A szempilla-hosszabbítással azonban egyszer és mindenkorra le lehet számolni ezzel a kínos szépségbakival.

Hogyan kell elképzelni a szempilla-hosszabbítást?

Bár a köznyelvben gyakran “hosszabbításnak” nevezik, azonban inkább a “dúsítás” kifejezést érdemes használni rá, ugyanis a pillákat plusz szálak beiktatásával dúsítjuk és akár hosszabbítjuk is.

Ez nem úgy történik, mint a régebben népszerű soros műszempillák esetén, ahol egy komplett pillasort ragasztottak az eredeti fölé, hanem a szálakat egyesével illesztik az igazi szempillákhoz. Emiatt ezt az eljárást otthon nem is lehet alkalmazni, hanem szakemberek végzik kozmetikai szalonokban.

A szempilla-hosszabbítás során a pilla stylist először zsírtalanítja, majd áfésüli és megtisztítja a szempillákat, ezután a plusz szálakat apró csipeszek és gyorsan kötő, speciális ragasztó segítségével hozzáilleszti az igazi pillákhoz. A művelet a vendég számára teljesen fájdalommentes, a pillaépítés során a szemek végig csukva vannak.

Mit jelentenek az 1D, 2D, 3D stb. rövidítések?

A szempilla-hosszabbításra érkező vendégeknek el kell dönteniük, hogy milyen technikát szeretnének igénybe venni. A számok azt jelentik, hogy egy-egy saját pillához hány műpillát fognak majd hozzáragasztani.

Tehát az 1D pillánál minden szálhoz egy plusz pilla kerül, a 2D-nél pedig pillánként 2 plusz pilla, 3D-nél 3, és így tovább. Fontos tudni, hogy a legtermészetesebb hatást az 1D és 2D technikákkal lehet elérni, hiszen így a szempilla már lényegesen dúsabbá válik, de mégsem lesz túlságosan hivalkodó.

Ugyan létezik már 5D, 6D, sőt 12D szempilla-hosszabbítás is, azonban ezek már eléggé természetellenes hatást keltenek, ugyanis a valóságban senkinek nincs ennyi szempillája. Aki viszont szereti a feltűnést és az extrém megoldásokat, annak jó választás lehet.

Mi a teendő a szempilla-hosszabbítás után?

Az eljárásnak köszönhetően a szempillák spirál használata nélkül is dúsak és íveltek lesznek, viszont tudni kell, hogy a hatás nem tart örökké. A szempillák ugyanis (akárcsak a hajszálak) időnként kihullanak, cserélődnek, így a pillákat újra kell tölteni, ha szeretnéd megőrizni az igéző tekintetet. A pótlásra körülbelül 2-3 hetente van szükség, így az új szálaknál is megtörténhet a dúsítás, és a pillasor továbbra is szép marad.

A szempilla hosszabbítást azért választják sokan, mert az így készült pillákat már nem kell kisminkelni, jól bírják a meleget, a párát, a sportolást, vagyis olyan körülmények között is szépek maradnak, ahol egy hagyományos szempillaspirál már lefolyik vagy elkenődik.

Két töltés közt azonban érdemes vigyázni a pilláidra, hogy elkerüld az idő előtti kihullásukat. Ne dörzsölgesd vagy húzogasd a szempillákat, és lehetőleg kerüld az olajos alapú arclemosókat és sminktermékeket, ugyanis az olaj károsíthatja a ragasztást.

Röviden érdemes még szót ejteni a szempilla liftingről is, amire szintén foglalhatsz időpontot szalonunkba. Ez az eljárás azoknak ajánlott, akik nem tudnak vagy nem akarnak műszempillát felrakatni, mégis szeretnének látványosabb pillákat. A kezelés során a szempillákat a tövüknél fogva megemeljük majd fixáljuk, így hosszabbnak és íveltebbnek tűnnek. A hatása 2-3 hónapig tart.