Így hat a C-Vitamin az arcbőrre

Jól ismert, hogy a C-vitamin optimális mennyiségű bevitele elengedhetetlen az immunrendszer egészségének szempontjából. Ám ez a tápanyag bőrünk harmonikus működése miatt is kulcsfontosságú. Ahhoz, hogy a káros környezeti hatásoknak kitett bőr mindig üdén ragyoghasson, szükség van a C-vitamin nyújtotta táplálásra.

A C-vitamin átgondolt bevitele azért is sarkalatos kérdés, mert a testünk nem képes önmaga előállítani. A különböző vitaminkészítmények fogyasztásával elvileg elkerülhető a C-vitamin hiánya. Ugyanakkor a szájon át történő pótlás a bőr számára nagy valószínűséggel kevés, szükség van a külsődleges támogatásra is.

Anti-aging és a C-Vitamin

A vízben oldódó C-vitamint (az összetevők között Ascorbic Acid, aszkorbinsav néven találjuk) sok esetben a fáradt bőr felfrissítésének céljából alkalmazzák a kozmetikumokban. Ennek alapja, hogy elősegíti a bőrsejtek megújulását, amelyek a különböző külső hatások (pl. káros UV-sugárzás, környezeti mérgek) következtében károsodhatnak.

A bőröregedés esetében már nemcsak a bőr fáradtságáról van szó, hanem arról is, hogy az évek múlásával csökken a kollagéntermelés, ez pedig ráncokhoz és a bőr megereszkedéséhez vezet. Ezt csak azzal lehet mérsékelni, ha serkentjük a kollagénfehérje termelődését, így növelve a bőr rugalmasságát és feszességét.

A bőr eleve tartalmaz C-vitamint, mivel a kollagéntermelő fibroblaszt sejtek normál működéséhez ez szükséges. A pótlással segítünk bőrünknek a kollagéntermelésben. Lényegében ez a háttere annak, hogy a C-vitamin olyan értékes anti-aging hatóanyag. Erről a támogatásról gondoskodhatunk például az APPS nevű C-vitamin származékot tartalmazó Helia-D Professional C-vitaminos Lifting arckrémmel, melynek használatával a ráncok feltöltődnek és a bőr visszanyerheti ragyogását.

A C-vitamin szerepe a fényvédelemben
és a pigmentfoltok megelőzésében

Az UV-sugárzás hatására a bőrben szabad gyökök keletkeznek. A C-vitamin a szabad gyököket megkötő, antioxidáns hatása révén fokozza a fényvédők hatékonyságát.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy ha C-vitamint is tartalmazó nappali arckrémet használunk, az fokozza a fényvédelmet, segít kivédeni a káros napsugárzás okozta bőrkárosodást. A napon barna színű, zavaró pigmentfoltokat is könnyedén begyűjthetünk. Ezeket utólag eltüntetni, halványítani már nem könnyű feladat, jobb megelőzni – ez újabb érv a C-vitamin használata mellett a bőrápolásban.

Anti-aging és a C-Vitamin

Arcunk bőre a mindennapos szennyeződések következtében komoly veszélynek van kitéve. A levegőben szálló por mellett a sminkmaradványok, valamint a felhalmozódott, elhalt hámsejtek is eltömítik a pórusokat, ami megnehezíti a bőrsejtek regenerációját. Hogy éjszaka a bőr is pihenhessen, szükség van rá, hogy ezeket a szennyeződéseket alaposan eltávolítsuk.
Ezért kulcsfontosságú az esti arctisztítás – és a C-vitamin ezt is tökéletesítheti.

Egy lépéssel a ráncok előtt, C-vitaminnal

A C-vitamint (vagy annak származékait, mint az APPS) tartalmazó kozmetikumok rendszeres használatával már néhány hét elteltével csökkenhetnek a ráncok és újra üdévé válhat az arc. Emellett a hétköznapok kihívásai is kevésbé lesznek megterhelőek a bőrszövetek számára.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az öregedésgátlás a megelőzéssel kezdődik.

Ha még nem jelentkeztek a napkárosodás okozta pigmentfoltok, ráncok vagy a C-vitamin hiányára (is) utaló fakó szín, érdemes elébe menni a problémának, hiszen így tovább megőrizhetjük a fiatalos megjelenést.


PRÓBÁLD KI C-VITAMINOS KEZELÉSEINKET ÉS UTÓÁPOLÁSI TERMÉKEINKET!

 • C-Vitaminos Lifting Kezelések

  Fáradt, öregedő, tónusát vesztett,
  rugalmatlan bőrre

  bővebben

 • C-Vitaminos Lifting Sorozat

  Fáradt, öregedő, tónusát vesztett,
  rugalmatlan bőrre

  bővebben