Kérdések és válaszok a hyaluronsavas ráncfeltöltés kapcsán

Manapság számos szépészeti eljárás közül választhatnak azok, akik elégedetlenek a külsejükkel. Hiszen a modern szépségipar már hatásos megoldásokat kínál például a ráncok csökkentésére, az arcbőr feszesítésére, az ajkak feltöltésére vagy az arcszobrászatra. A hyaluronsavas ráncfeltöltés egyike a népszerű beavatkozásoknak, ezért érdemes néhány dolgot tudni róla.

Mi az a hyaluronsavas ráncfeltöltés?

Egy olyan orvos-esztétikai eljárás, melynek során injekciós fecskendővel hyaluronsavat juttatnak az arc bizonyos területeire. A hyaluronsav egy olyan anyag, ami természetes módon is megtalálható a bőrben, ám a mennyisége az évek múlásával egyre csökken. Az egyik legkedvezőbb tulajdonsága, hogy a saját tömegének ezerszeresét képes megkötni nedvesség formájában, így a bőr általa fiatalos, hidratált és élettel teli lesz. A beavatkozás eredményeképp a ráncok feltöltődnek, a bőr kisimul, feszesebb lesz.

Mely területeken alkalmazható a hyaluronsavas ráncfeltöltés?

Az eljárás azért is nagyon közkedvelt, mert az arc számos területén bevethető: kisimíthatóak vele a homlokráncok, a szemkörnyéki szarkalábak, a száj sarkában lévő ráncok, az úgynevezett dohányzó- és marionett ráncok, a szemöldökök közti függőleges ráncok, de akár a nyakon és a dekoltázson található ráncok is. A beavatkozás lehetőséget teremt arra, hogy lágyítsuk az arcvonásokat, és anatómiailag visszaállítsuk az arc természetes fiatalságát.

Kell-e tartani a fájdalomtól?

Bár a tűtől sokan ódzkodnak, viszont jó hír, hogy a hyaluronsavas ráncfeltöltés egyáltalán nem fájdalmas! Helia-D Kozmetikai Szalonunkban magasan képzett bőrgyógyász végzi az orvos-esztétikai beavatkozásokat, aki helyi érzéstelenítést is alkalmaz, így a tűszúrások maximum apró kellemetlenséget okoznak, de fájdalmat semmiképp.

Hogyan zajlik a kezelés?

Az eljárás egy konzultációval kezdődik, ahol az orvos megvizsgálja a páciens bőrét, tájékoztat a beavatkozás menetéről, a lehetséges mellékhatásokról. Ezután történik az érzéstelenítés, majd a hyaluronsav bőrbe juttatása a szükséges területeken. Az eredmény a kezelés után már azonnal látható lesz, azonban két hét szükséges a végleges hatás eléréséhez. Mellékhatásként előfordulhat enyhe bőrpír, viszketés, duzzanat vagy bevérzés a szúrási pontokon, de ezek általában 24 órán belül meg is szűnnek.

Kell-e felépülési idővel számolni?

Mivel a hyaluronsavas ráncfeltöltés nem műtéti beavatkozás, így nem kerül sor bemetszésekre, vágásokra, ezért nincsenek varratok vagy műtéti sebek sem. Ezért az eljárás nem igényel felépülési időt, a kezelés után akár rögtön vissza lehet térni a munkába.

Meddig tart a hatás?

Mivel a hyaluronsav egy természetes anyag, ezért körülbelül 6-14 hónap alatt teljesen lebomlik a szervezetben. Az időtartam termeszetesen függ a páciens bőrtípusától, korától, életvitelétől. Az eljárást azonban újra meg lehet ismételni, így ha ismét feltűnnek a barázdák, akkor bármikor újra részt lehet venni egy hyaluronsavas ráncfeltöltésen.

Kiknek ajánlott a kezelés?

Az beavatkozás kortól és nemtől függetlenül bárkin elvégezhető. Mindenkinek ajánlott, aki szívesen megszabadulna a ráncoktól, elégedetlen a bőre feszességével, vagy fiatalosabb kinézetre vágyik. Hyaluronsavas ráncfeltöltést 5. kerületi szalonunkban végzünk, ahol exkluzív környezetben várjuk a szépülni vágyókat. Foglalj időpontot online vagy telefonon, ha pedig kérdéseid vannak a kezelésekkel kapcsolatban, keress minket bizalommal, mindenben segítünk!