Milyen lehetőségek vannak a petyhüdt bőr feszesítésére?

A bőr feszessége az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken. Habár ez egy természetes folyamat, sokan mégsem akarják elfogadni az idősödés normális velejáróját, és mindent megtesznek a petyhüdt bőr feszesítése érdekében. Manapság szerencsére számos hatékony módszer rendelkezésre áll.

A bőr öregedéséről röviden

A bőr öregedése körülbelül 25 éves kor környékén kezdődik, bár eleinte kevésbé látványos. A változások azonban a bőr összes rétegét érintik, amiben a belső folyamatok és a külső hatások egyaránt fontos szerepet játszanak.

A bőr idősödését az okozza, hogy a benne lejátszódó élettani folyamatok lelassulnak, illetve csökken azoknak az anyagoknak a mennyisége, amelyek a feszességért felelnek. A bőr felső rétegében kevesebb hialuronsav termelődik, emiatt szárazabbá válik, ami kedvez a ráncok kialakulásának.

A mélyebb rétegekben pedig a kollagénszint csökkenése miatt lesz a bőr kevésbé rugalmas. A bőrt feszessé tévő sejtek száma és mérete megfogyatkozik, így megjelenik a petyhüdt, lógó bőr. E jelenség főleg az arcon, a felkaron, az állon és a hason figyelhető meg.

Noha a bőr öregedése a korral jár, bizonyos tényezők azonban jelentősen felgyorsítják ezt a folyamatot: ilyen például a helytelen táplálkozás, a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, illetve a káros UV-sugárzás.

A bőr feszességének csökkenése pedig fiatalabb korban is előfordulhat egy drasztikus fogyókúrát vagy várandósságot követően, hiszen a megnyúlt bőr nem tud igazodni a testalkat hirtelen változásaihoz. A petyhüdt bőr feszesítése azonban manapság már egyáltalán nem lehetetlen.

Bőrfiatalítás rádiófrekvenciás testkezeléssel

A rádiófrekvenciát az orvoslásban közel 80 éve használják vérzések csillapítására és a sérülések regenerációjára, napjainkban azonban a szépségiparban is egyre gyakrabban alkalmazzák. A kezelés során a bőrbe elektromos rezgéseket juttatnak, melyek hőt keltenek a bőr mélyebb rétegeiben, ez serkenti a kollagéntermelő sejteket, valamint feszesebbé teszi a kötőszöveteket.

Szalonunkban a rádiófrekvenciás kezeléseket PowerShape 2 készülékkel végezzük, mely egyesíti az említett rádiófrekvencia, a soft lézer, a vákuum és a motorikus görgők hatékonyságát. A berendezés olyan kezelőfejeket tartalmaz, melyekkel lehetővé válik a petyhüdt bőr feszesítése az olyan nehezen hozzáférhető testtájakon is, mint a felkar vagy az áll.
Így végre búcsút vehetsz a megereszkedett tokától vagy az “integetőhájtól” is!

A petyhüdt bőr feszesítése hialuronsavval

Az orvos esztétikai beavatkozások közt elérhető Profhilo hialuronsavas bőrfeszesítés visszaállítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát, ezáltal látványos fiatalító hatást eredményez.

Habár a hialuronsavas kezelésről legtöbbeknek az arcon történő ráncfeltöltés jut eszébe, azonban az eljárás alkalmas a rugalmasságát vesztett bőrfelületek (például comb, felkar) újra feszessé varázsolására is.

A művelet során a bőrgyógyász szakorvos injekció formájában juttatja a hialuronsav alapú Profhilo töltőanyagot a bőr alá, amely egyenletesen eloszlik, majd fokozatosan fejti ki hatását. A teljes hatás két hónap alatt alakul ki, ezalatt a petyhüdt bőr feszessé és rugalmassá válik.

Ezen felül segíthet még a bőrfeszesítő hatóanyagokat tartalmazó professzionális kozmetikumok rendszeres használata, illetve az egészséges táplálkozás és a bőséges folyadékbevitel, de ezek természetesen nem járnak olyan gyors és látványos eredménnyel, mint a modern testkezelések. Ha inkább ez utóbbit választanád, foglalj időpontot kozmetikai szalonunkba!