Milyen lehetőségek vannak az érzékeny bőr kezelésére?

A szenzitív bőr gyakran sok lemondással jár: nem használhatunk akármilyen kozmetikumokat, sminktermékeket, hisz nagyon oda kell figyelni arra, hogy egy-egy készítménynek milyen összetevői vannak. Viszont még ennek ellenére is gyakran jelentkezik irritáció, így a bőrápolás gyakran szélmalomharcnak tűnik, de szerencsére az érzékeny bőr kezelése professzionális módszerekkel is lehetséges.

Érzékeny bőrűként kell-e tartani a kozmetikai kezelésektől?

Az érzékeny bőrrel rendelkezők közül sokan nem is mernek szépségszalonban végzett arckezeléseket igénybe venni, mert félnek attól, hogy a bőrük kedvezőtlenül reagál például a mezoterápiára, a rádiófrekvenciára, a lézerre vagy a villanófényre. Mások pedig a kezelések során használt kozmetikumok esetében tartanak attól, hogy esetleg irritációt okoznak.

Való igaz, hogy az érzékeny bőr sokkal nagyobb körültekintést igényel, de ettől még ugyanúgy megérdemli a szakszerű ápolást! Hisz itt is ugyanúgy előfordulhatnak ráncok, pigmentfoltok, pattanások, tág pórusok, vagyis olyan bőrproblémák, amikre egy kozmetikai arckezelés hatásosabb megoldást nyújthat, mint az otthoni ápolás.

Egy jól képzett szakember ráadásul eleve felismeri az érzékeny bőrt a jellemző tünetek alapján, de ha biztosra akarsz menni, akkor a kezelés előtt hívd fel a figyelmét a problémádra! Így biztos lehetsz benne, hogy az eljárás során kiemelten ügyel majd a bőrödre, és kerüli azokat a technikákat, készítményeket, melyek irritációt okozhatnak.

Milyen kezeléseket tudsz igénybe venni szalonunkban, ha érzékeny a bőröd?

Kozmetikai szalonunkban többféle arckezeléssel várunk abban az esetben is, ha érzékeny bőrrel rendelkezel. Szakértő kozmetikusaink kezei között nem kell attól tartanod, hogy égő, csípő, kipirosodott arccal fogsz távozni tőlünk, ugyanis maximálisan odafigyelünk arra, hogy érzékeny bőröd kezelése a lehető legkíméletesebb legyen.

Szolgáltatásaink közül az alábbiakat ajánljuk:

  • IPL arckezelés rosaceás és érzékeny bőrre rádiófrekvenciával: ez egy olyan komplex kezelés, ami hatékony megoldást nyújt a szenzitív bőrre, emellett megemeli az arc kontúrját, fiatalosabbá téve a megjelenésed.
  • Kényeztető kezelés érzékeny bőrre: egy ultrahangos gépi kezelés, melynek során gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatóanyagokat (például aloe verát) juttatunk a bőrbe, ezt pedig megkoronázzuk egy gyengéden tápláló pakolással, végül egy nyugtató nyak- és dekoltázsmasszázzsal tesszük fel az i-re a pontot. 
  • Nunatak őssejtes ránctalanítókezelés szatmári szilvával: ha a bőröd nemcsak érzékeny, hanem ráncok is tarkítják, akkor ezt a kezelést kifejezetten neked ajánljuk. Liftinghatás, sejtmegújítás, regenerálás, nyugtatás a szatmári szilva és a növényi őssejtek segítségével.

A fentieken kívül természetesen egyéb kezeléseket is igénybe vehetsz érzékeny bőrrel, de előtte mindenképp egyeztess kozmetikusainkkal, akik segítenek kiválasztani az igényeidnek és a bőrtípusodnak legmegfelelőbb szolgáltatást!

Az érzékeny bőr kezelése a mindennapokban is odafigyelést igényel

De ezzel bizonyára nem mondtunk újdonságot. A szenzitív bőr a napi szépségápolási rutin során is több törődést igényel, és körültekintően kell megválasztani a használható kozmetikumokat is.

Utóápoló termékeink között is akadnak kifejezetten az érzékeny bőr kezelését megcélzó készítmények, amik nyugtató, regeneráló, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaznak. Mi hiszünk abban, hogy kellő gondoskodás mellett minden bőrtípus a legszebb fényében tündökölhet!