Milyen módszerekkel lehetséges a pigmentfolt eltávolítása?

Léteznek olyan bőrproblémák, amelyek bár ártalmatlanok és nem járnak fájdalommal, mégis rendkívül zavaróak lehetnek. Közéjük tartoznak a pigmentfoltok is. A barnás elszíneződéseket sokan észlelik magukon, ám nem tudják, miképp oldható meg a pigmentfoltok eltávolítása.

Az otthoni halványító készítmények mellett léteznek professzionális módszerek is, melyek sokkal látványosabb eredménnyel járhatnak.

A pigmentfoltokról röviden

A pigmentfoltok a melanocita nevű sejt működésének zavara miatt alakulnak ki. Ez a sejt állítja elő a bőr pigmentációjáért felelős anyagot, a melanint. A melanin tulajdonképpen hasznos anyag, hiszen bizonyos fokig védi a bőrt a nap káros UV-sugaraitól (emiatt égnek le nehezebben a sötétebb bőrűek, hiszen az ő szervezetükben több a melanin), de előfordul, hogy a termelődésének egyensúlya felborul.

Ha több melanin keletkezik, mint amennyire ideális esetben szükség lenne, akkor a felesleg kis “buborékokba” áll össze, ezek az extra pigmentek pedig megjennek a bőr felszínén – ez maga a pigmentfolt.

Az eltávolításuk bár nem lehetetlen, de hosszabb időt vesz igénybe, hiszen nem is “máról holnapra” alakultak ki. Az alábbiakban nézzünk meg 3 olyan kezelést, amely hatékony a pigmentfoltok eltávolításában, és kozmetikai szalonunkban is elérhető.

Pigmentfolt eltávolítás IPL arckezeléssel

Az IPL kezelésekkel nem csak a nemkívánatos szőrszálaktól szabadulhatsz meg, hanem a pigmentfoltoktól is! A villanófényt ugyanis már nem csupán szőrtelenítéshez használják, hanem a különféle bőrproblémákra is. Bizonyítottan javítja a pattanásos, gyulladt, rosaceás bőr állapotát, emellett a pigmentfoltok ellen is hatékony.

IPL kezeléseink között található kifejezetten a pigmentfoltokra fókuszáló kezelés is, melyre szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne megszabadulni a barnás elszíneződésektől. A villanófény további előnye, hogy serkenti a kollagéntermelést és halványítja a ráncokat.

IPL + RF arckezelés komplex bőrmegújítással

A pigmentfoltok kialakulásának esélye az életkor előrehaladtával folyamatosan nő, különösen azoknál, akik nem fordítanak kellő figyelmet a fényvédelemre. Ezért a pigmentfoltok eltávolítása mellett indokolt lehet a bőr fiatalítása is. E kettőt pedig tökéletesen ötvözi a modern IPL + RF arckezelés!

Az eljárás során a villanófényt ötvözzük a rádiófrekvencia hatásával, így egyszerre kezeljük a bőrproblémákat és fiatalítjuk a bőrt. A kezelés eredményeképpen nem csak a pigmentfoltok halványulnak, hanem a faceliftingnek köszönhetően megváltozik az arc kontúrja is, így a bőr nem csak egységesebb, hanem fiatalosabb is lesz.

Mikrodermabráziós arckezelések

A mikrodermabrázió egy olyan eljárás, melynek során egy gyémántszemcséket tartalmazó csiszolófej segítségével eltávolítjuk a bőr felső, elhalt hámrétegét. Tulajdonképpen hasonló a hámlasztáshoz, csak jóval alaposabb, így az eredmény is látványosabb.

Mivel a kezelés eltünteti a bőr elszarusodott, elöregedett hámsejtjeit, ezért a bőr sokkal egészségesebb és üdébb lesz, visszanyeri természetes ragyogását. Mindemellett a pigmentfoltok kezelésére is hatékony, valamint a ráncokat is csökkenti. A mikrodermabráziós készülék gyengéd a bőrhöz, így nem okoz fájdalmat, maximum apró kellemetlenséget.

Hogyha a pigmentfoltok eltávolítása házi módszerekkel mindeddig nem sikerült, akkor foglalj időpontot szalonunkba, és bízd magad szakértő kezekre, exkluzív környezetben!