Minden, amit tudni akartál a mezoterápiás kezeléssel kapcsolatban

A mezoterápiás kezelés egy manapság igen népszerű szépészeti eljárás, amely hatásosságának és sokoldalúságának köszönhetően vendégeink körében is egyre közkedveltebbé válik. De miben rejlik a sikeressége, és mit érdemes tudni róla?

A mezoterápiás kezelés két fajtája

A mezoterápiát kétféle technikával végezzük: tűvel és tű nélkül. A tűs mezoterápiás kezelés folyamán apró tűk segítségével mikrosérüléseket okozunk a bőrön, amivel arra késztetjük, hogy beindítsa a saját öngyógyító, regenerációs folyamatait. 

Ez fokozott kollagéntermeléssel jár, a kollagénről pedig köztudott, hogy fontos szerepet játszik a bőr fiatalságának megőrzésében, és a mennyiségének csökkenése vezet a bőr öregedéséhez. Ezzel a módszerrel tehát arra késztetjük a bőrt, hogy saját maga kezdjen el több kollagént termelni.

A tű nélküli mezoterápiánál pedig a készülék, amivel a kezelést végezzük, elektromágneses hullámokat generál. Emiatt egy olyan mágneses tér keletkezik, amitől a bőrben lévő sejtek átrendeződnek, és olyan apró “csatornák” jönnek létre, amelyeken keresztül a hatóanyagok képesek a bőr mélyebb rétegeibe, az irhába, illetve a bőraljába eljutni.

Mivel a két kezelés más-más módszerrel történik, ezért mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is.

A tűs mezoterápia előnye, hogy serkenti a kollagéntermelést, a nehezen hozzáférhető helyeken is alkalmazható, és már az első kezelés is látványos eredménnyel járhat. Hátránya viszont az, hogy csak novembertől márciusig lehet igénybe venni, ugyanis fényérzékenyíti a bőrt.

A tű nélküli mezoterápiás kezelés viszont évszaktól függetlenül bármikor elvégezhető, a sejtekbe és a sejtek közti állományba is bejuttatja a hatóanyagokat, és nincsenek tűszúrások. Ám mivel a bőrt ebben az esetben nem éri sérülés, így a kollagénindukció sem indul be. Szalonunk arckezelései között mindkét technika elérhető, így bármelyiket kipróbálhatod.

Milyen bőrproblémákon segít a mezoterápiás kezelés?

A mezoterápiát a testen és az arcon egyaránt lehet alkalmazni, hiszen e modern technológia számos kedvező hatással bír.

Az arcon használva például feszesíti a bőrt, lassítja az öregedést, csökkenti az aknék mennyiségét, halványítja a pigmentfoltokat, a mimikai ráncokat, összehúzza a tág pórusokat, mérsékli a bőr zsírosságát, és lehetővé válik vele a toka méretének csökkentése, valamint a nyak bőrének feszesítése.

Egyéb testtájakon alkalmazva pedig kiváló módszer a narancsbőr csökkentésére, a striák halványítására, helyi zsírtalanításra, alakformálásra, a bőr hidratálására és feszesebbé tételére.

Azonban fontos tisztában lenni vele, hogy egy kezelés általában nem elegendő, a mezoterápiát kúraszerűen érdemes végezni. Mi a 6 alkalmas kezelést javasoljuk, ugyanis itt már jól látható és érezhető lesz az eredmény.

Hogyan zajlik a kezelés?

Először foglalj időpontot, majd a megadott időben érkezz meg szalonunkba! A mezoterápiás kezelés egy konzultációval kezdődik, mely során szakemberünk megvizsgálja a bőrödet, majd eldönti, milyen hatóanyagokat fog használni.

Ezután alaposan megtisztítja és fertőtleníti a bőrödet, hogy a hatóanyagok intenzívebben fel tudjanak szívódni. Ezt követően felvisz egy érzéstelenítőkrémet, majd megkezdődik maga a kezelés, ami a választott technikától függően történhet tűvel vagy tű nélkül.

Végezetül az utóápolás következik, melynek során bőrnyugtató készítményeket használunk. A kezelés arcon nagyjából 50-60 percet vesz igénybe. Távozás előtt egyeztetjük a következő alkalom időpontját, amikor visszavárunk, hogy újra exkluzív környezetben szépülhess nálunk.