Minden, amit tudni szeretnél a szájtetoválás korrekcióról

Egy gyönyörű sminktetoválás sokat hozzáad a megjelenésedhez, kiemeli az előnyös vonásaidat, és megspórolhatod a sminkelésre fordított idő jelentős részét. Ám a vágyott eredményhez türelmesnek kell lenned, ugyanis a szemöldök- szemhéj- és szájtetoválásnál korrekcióra is szükség lesz, hogy kialakuljon a végleges szín és forma.

A legnagyobb tévhit

Akiknek még sosem volt sminktetoválása, és nem is igazán tájékozódtak a témában, azok gyakran élnek abban a tévhitben, hogy azt hiszik, olyan egyszerű eljárásról van szó, mint egy hajfestés. Azaz elmennek egy szalonba, a szakember elkészíti például a szájtetoválásukat, és már úgy lépnek ki az ajtón, hogy az ajkaik színe és formája pontosan megegyezik az elképzeléseikkel. Ám a valóságban ez nem így van.

A sminktetoválás ugyanis a normál testtetováláshoz hasonlóan egy olyan beavatkozás, melynek során a bőr felső rétegébe juttatják a festékanyagot, így a folyamat a bőrfelszín sérülésével jár, aminek be kell gyógyulnia.

Nincs tehát semmi rendellenes abban, ha a friss ajaktetoválás erős színű, az ajkak az első nap duzzadtak, érzékenyek és szivárog némi szövetnedv. 3-5 nappal később a duzzanat már leapad, a bőr varasodik, majd hámlani kezd, emiatt a szín foltossá válik, hol sötétebb, hol világosabb. Körülbelül 10 nap elteltével a hámlás befejeződik, a szín ekkor világosabb a véglegesnél, és lehetnek még benne foltok. 

Ám még egyszer hangsúlyozzuk, mindez teljesen normális, a gyógyulási folyamat része, hiszen a sminktetoválás mindig 2 alkalmat foglal magába, az első után még csak félkész az eredmény. Ezért kell 30 napon belül visszamenni egy szájtetoválás korrekcióra.

Mi történik a szájtetoválás korrekció során?

A 2. alkalom, azaz a korrekció azt a célt szolgálja, hogy a szakember véglegessé tegye a tetoválást. Előfordulhat ugyanis, hogy a bőr egy-két helyen túlságosan kilökte a pigmenteket (ezért sem javasolt például a sminktetoválás terhesség alatt), egy korábbi herpesz után visszamaradt heges részen halványabb lett a szín, vagy szimplán csak olyan a vendég bőrtípusa, hogy kevésbé maradtak meg benne a pigmentek.

Illetve előfordulhat még az is, hogy a vendég nem megfelelően utóápolta a tetoválást, mert például leszedegette a vart, vízzel feláztatta, vagy túl gyakran és vastagon krémezte, emiatt kijött a szín is. 

Mindezeken viszont a korrekció alkalmával lehet segíteni. Mivel itt már csak a hiányos részek felfrissítése és kisebb igazítás történik, ezért nem tart olyan sokáig, mint az első alkalom, 2-3 óra helyett maximum 1-1,5 órát szokott igénybe venni.

Itt már a bőr sem sérül meg olyan mértékben, mint az első alkalommal, így a gyógyulási idő is rövidebb, de persze ebben az esetben is igaz, hogy az első pár napban még duzzadtabb és sötétebb színű lehet, de a regenerálódás után már kialakul a végleges szín, ami megegyezik majd azzal, amit a vendég a konzultáció során kiválasztott.

Csodaszép ajkak sminkelés nélkül

A szájtetoválásnak alapvetően két fajtája létezik, a félsatír és a teljes satír. Az előbbinél az ajkaknak csak nagyjából a fele kerül beszínezésre, a belseje felé haladva a szín fokozatosan halványul. A teljes satír esetében pedig a nevéből adódóan az ajkak teljes egészét tetoválják.
Mindkettő nagyon szép, rúzsozott hatást nyújt, és a választott árnyalat a vendég igényei szerint lehet egészen halvány, nude színű, vagy akár karakteresebb, feltűnőbb is. A lényeg minden esetben az, hogy profi szakember készítse a tetoválást. Erre nálunk, a szalonban is lehetőséged van, foglalj hozzánk időpontot!