A fényvédők faktorszáma egy arányszám, ami megmutatja, hogy használatával a bőr a saját védelmi idejéhez képest hányszor több tölthető napon a károsodás veszélye nélkül.

Napfényvédelem

Miért fontos a fényvédő használata?

A fényvédelem mint téma, egyre nagyobb népszerűségnek örvend, viszont sokan sajnos még mindig nem veszik elég komolyan. A legtöbben nem törődnek bőrük védelmével, és a mindennapos fényvédelem mint olyan sokak bőrápolási rutinjában nem is ismert. Fontos tisztában lennünk vele, hogy a védelem nélküli napozás nem csak a bőr káros elváltozásainak esélyét növelheti, hanem a bőr rugalmasságának elvesztésével is jár.

Mit jelent a fényvédők faktorszáma?

A fényvédő használata mindig fontos, amikor a bőrödet közvetlen napfény érheti. Épp úgy télen, mint nyáron! Télen természetesen kisebb faktorszámú krém is elegendő a megfelelő védelemhez. A faktorszám egy arányszám, amely megmutatja, hogy használatával a bőr saját védelmi idejéhez képest hányszor több idő tölthető napon a károsodás veszélye nélkül. A bőr saját védelmi ideje egy átlagos felnőttnél 20-25 perc. Így egy átlagos felnőtt esetében 10-es faktorszámú naptejjel a képlet így nézne ki: 10 (faktor) x 20 (perc) = 200 perc. Természetesen ezt nagyban módosíthatja a felvitt krém rétegének vastagsága, az évszak, a napszak, vagy a környezet.

A fényvédők faktorszáma egy arányszám, ami megmutatja, hogy használatával a bőr a saját védelmi idejéhez képest hányszor több tölthető napon a károsodás veszélye nélkül.

Kozmetikai kezelések és a fényvédelem

A mikrodermabráziós kezelés valójában egy „arccsiszoló” eljárás, mely a bőr mechanikai, fizikai radírozását jelenti. A kezelés során a bőr felső hámrétegét távolítjuk el gyengéden, fájdalommentesen, aminek hatására a bőr üdébb, simább lesz és a különböző kozmetikumok háromszor olyan hatékonyan szívódnak be, mint előtte. Viszont ezzel az ejárással fényérzékennyé tesszük bőrünket, ezért feltétlenül szükséges utána a fényvédő használata. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha például peelinget használunk otthon, tehát érdemes a mindennapokban is fényvédő krémet használni.

Helia-D Professional FÉNYVÉDŐ HIDRATÁLÓ ARCKRÉM SPF30 (45 ml)

Biztosíts arcodnak és bőrödnek megbízható, káros napsugárzás elleni védelmet és bízd magad az ultra könnyű Helia-D Professional Fényvédő Hidratáló arckrém SPF30 ápolására. Ez a krém megvédi a bőröd az UVA és UVB sugárzás negatív hatásaitól, közben pedig szükséges mértékben hidratálja is.

Tulajdonságai:

  • védi a bőrt az UVA és UVB sugárzás káros hatásaitól
  • könnyen felvihető, és nem marad a bőrön semmilyen fehér nyom
  • intenzíven hidratálja és táplálja a bőrt
  • modern, pumpás kiszerelése könnyűvé és higiénikussá teszi használatát

Használata:  naponta az arc letisztítása után, nappali arckrémként vagy az arckrém fölé.
A termék megvásárolható a Helia-D Professional Kozmetikai Szalonban!

Helia-D Professional fényvédő hidratáló arckrém SPF30, amely megbízható, ultrakönnyű, könnyen felvihető, táplálja és hidratálja a bőrt.