Orvos esztétika: milyen előnyökkel jár egy beavatkozás?

A legtöbb ember elégedetlen a külsejével, főleg akkor, ha már felfedezte magán az öregedés első jeleit. Egy ponton túl sajnos már a professzionális kozmetikumok sem képesek látványos eredményeket produkálni, ám az orvos esztétika által elérhető kezelések annál inkább.

Orvos esztétika: mit nevezünk beavatkozásnak?

Az orvostudomány ezen területe főként a bőr öregedésére fókuszál, és azokat az esztétikai hibákat kezeli, amelyek az egészségi állapotot nem befolyásolják ugyan, de a páciens számára zavaróak és csökkentik az önbizalmat. Ide tartoznak például a ráncok, a bőr megereszkedése, a szem alatti karikák megjelenése, a bőr petyhüdtté válása.

Emellett az olyan alapvetően fennálló szépséghibák is orvosolhatóak vele, mint például a túl vékony vagy aszimmetrikus ajkak. A kezeléseket mindig bőrgyógyász szakorvos végzi.

Az orvosesztétikai beavatkozások azonban nem egyenlőek a plasztikai műtétekkel, tehát nem kell “kés alá” feküdni, a kezelés során maximum injekciós tűt használnak, nem pedig szikét vagy más sebészeti eszközöket.

Ennek megfelelően nincs altatás, heg vagy varrat, kötelezően kórházban töltött idő és lábadozás sem. A kezelés után a vendég rögtön folytathatja megszokott életvitelét, nem kell kimaradnia a munkából. Nem mellesleg az ilyen kezelések csak minimális kellemetlenséggel járnak, nem kell komoly fájdalmaktól tartani.

Milyen orvosesztétikai beavatkozások érhetőek el a Helia-D Kozmetikai Szalonban?

Kozmetikai szalonunkban többféle kezeléssel várjuk a szépülni vágyókat! Az orvos esztétikai szolgáltatások egyelőre csak az 5. kerületi szalonunkban érhetőek el, ahol bőrgyógyász szakorvosunk végzi el az alábbi beavatkozásokat:

  • Profhilo hyaluronsavas arcfeszesítés: ez a kezelés látványosan fiatalítja és feszesíti a bőrt, visszaállítja a fiatalosságát és hidratáltságát. A Profhilo egy olyan töltőanyag, amely magas koncentrációban tartalmazza a hyaluronsavat, ezért az eredmény szinte azonnal látható lesz, két hét alatt pedig teljes hatását kifejti.
  • Hyaluronsavas ráncfeltöltés és arcszobrászat: szakértő kezekben a hyaluronsav nem csak ránctalanításra alkalmas, hanem lehetővé válik az arc újramodellálása, ezáltal anatómiailag visszaállítható a természetes fiatalság. Az eljárás alkalmas a ráncok eltüntetésére, a szem alatti karikák halványítására, illetve az ajkak is dúsabbá tehetőek.
  • Botox kezelés: a botoxot eleinte a gyógyászatban alkalmazták az izomelváltozások miatti mozgásproblémák kezelésére, de manapság már az orvosesztétikai eljárások közt is előkelő helyen szerepel. Kisimítja a dinamikus mimikai ráncokat, emellett a túlzott izzadás kezelésére is alkalmas.
  • Bio kollagén szálas kontúrozás: a kollagén többek között a bőr feszességéért felelős, ám ahogy az évek múlásával a mennyisége csökken, annál kevésbé képes ellátni feladatát. A kontúrozással viszont olyan speciális szálakat helyezünk a bőrbe, amik megtámasztják a szöveteket, és serkentik a kollagéntermelést.
  • Juvederm ajakfeltöltés: ha a látványos, ugyanakkor természetes hatású ajakdúsítás a cél, akkor ezzel a technikával maradéktalanul megvalósíthatóak az elképzelések, ráadásul a hatás akár 24 hónapig is tarthat. Az ajkak átformálása mellett a hyaluronsavas töltőanyag a száj melletti ráncokat is kisimítja.

Hogyan veheted igénybe szolgáltatásainkat?

Amennyiben az orvosesztétikai eljárások vagy egyéb szolgáltatásaink felkeltették érdeklődésedet, foglalj időpontot szalonunkba online vagy telefonon!