Természetes csoda a szépségápolásban: szőlőmagolaj

A szőlőmagolajat az érett szőlőszemek magvából nyerik ki. Gazdag a szabad gyökök megkötésére alkalmas, antioxidáns hatású E-vitaminban és flavonoidokban, illetve többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Egészségünk megőrzéséhez és az érett, ráncosodásra hajlamos bőr bőrápoláshoz egyaránt segítségül hívhatjuk. Nem véletlenül tartják az egyik legértékesebb növényi olajnak.

Milyen előnyös tulajdonságokkal bír a szőlőmagolaj?

  • Belsőleg alkalmazva megvédi a szív- és érrendszert a meszesedéssel szemben, a hajszálereket erősítő hatása révén csökkenhet a trombózis esélye. Növelheti a jó (HDL) és csökkentheti a rossz (LDL) koleszterin szintjét is. Gyulladásgátló és stresszoldó képessége miatt is kedvelik, a szabad gyököket semlegesítő antioxidáns hatása révén fékezheti a korai öregedést.
  • Bőrápoló tulajdonságait szintén annak köszönheti, hogy telis-tele van olyan fontos tápanyagokkal, mint az említett E-vitamin, valamint a szintén antioxidáns hatású béta-karotin és a linolsav. Ezek a tápanyagok több bőrprobléma kezelésében is hatékonyak – a ráncoktól a pattanásokig.

A magas vitamintartalom révén a szőlőmagolaj regenerálja a kollagénszöveteket, stimulálja növekedésüket. Simábbá, rugalmasabbá teszi, táplálja és hidratálja az érett, száraz, ráncosodásra hajlamos bőrt. Az E- és a C-vitamin segít helyreállítani a kollagén termelődését a bőrben, ezért az olajat rendszeresen alkalmazva könnyebben visszanyerhetjük a ragyogó, fiatalos megjelenést.

Anti-aging és a C-Vitamin

Arcunk bőre a mindennapos szennyeződések következtében komoly veszélynek van kitéve. A levegőben szálló por mellett a sminkmaradványok, valamint a felhalmozódott, elhalt hámsejtek is eltömítik a pórusokat, ami megnehezíti a bőrsejtek regenerációját. Hogy éjszaka a bőr is pihenhessen, szükség van rá, hogy ezeket a szennyeződéseket alaposan eltávolítsuk.
Ezért kulcsfontosságú az esti arctisztítás – és a C-vitamin ezt is tökéletesítheti.

Egy lépéssel a ráncok előtt, C-vitaminnal

A C-vitamint (vagy annak származékait, mint az APPS) tartalmazó kozmetikumok rendszeres használatával már néhány hét elteltével csökkenhetnek a ráncok és újra üdévé válhat az arc. Emellett a hétköznapok kihívásai is kevésbé lesznek megterhelőek a bőrszövetek számára.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az öregedésgátlás a megelőzéssel kezdődik.

Ha még nem jelentkeztek a napkárosodás okozta pigmentfoltok, ráncok vagy a C-vitamin hiányára (is) utaló fakó szín, érdemes elébe menni a problémának, hiszen így tovább megőrizhetjük a fiatalos megjelenést.


LEGTÖBB ARCKRÉMÜNK TARTALMAZ SZŐLŐMAGOLAJAT!