A szem alatti karikák kezelése házi praktikákkal és professzionális módszerekkel

A szemek alatt megjelenő sötét foltok fáradtabbá teszik a tekintetet, és idősebbnek tűnik tőlük az arc. A szem alatti karikák kezelésére számos házi praktika létezik, ugyanakkor célszerű fontolóra venni a professzionális módszereket is, hiszen ezekkel lehet igazán látványos és hosszú távú eredményeket elérni.

Hideg kanál, teafilter, uborkaszelet és egyéb bölcsességek

Mióta világ a világ, a nők nagy része igen kényes a szépségére, és minél tovább meg szeretné őrizni a fiatalos kinézetét. A szemek alatt megjelenő sötét foltok azonban nemcsak arról árulkodnak, hogy fáradtak és kialvatlanok vagyunk, hanem akár évekkel is idősebbnek mutathatnak a valós korunknál. Ezért nem csoda, ha a jelenlétük zavar, és meg akarunk tőlük szabadulni.

Ehhez számos otthoni praktika is kering a köztudatban. Ilyen például az, hogy egy fém kanalat tegyünk be a hűtőbe, majd miután lehűlt, nyomjuk gyengéden az érintett területre. A hideg ugyanis elméletileg összezsugorítja a kitágult ereket, így a karikák elhalványulnak. Aki már próbálta ezt a trükköt, az tudja, hogy nem igazán hoz látványos eredményt, és a kevéske pozitív változás is rövid időn belül elmúlik.

Nagyjából ugyanez mondható el például a zöld teás vagy az uborkaszeletes borogatásról is. Lehet, hogy nagyanyáink idejében még valóban nem volt más lehetőség a szem alatti karikák kezelésére, de ma már merőben más világot élünk. 

A smink ereje

A fentieknél egy fokkal jobb módszer, ha egy ügyes sminkkel feded el a sötét foltokat. Az alapozók és korrektorok megfelelő árnyalatának használatával valóban remekül el lehet tüntetni a karikákat, de ne feledjük, hogy ez csupán felületes megoldás!

A smink alatt ugyanúgy ott vannak, és ha megmossuk az arcunkat vagy lekopik a make up, akkor újra látható lesz. Ráadásul nem is lehet sminket viselni a nap 24 órájában.

Speciális kozmetikumok

A szem alatti karikák kezelése a kozmetikai ipar számára sem idegen terület, rengeteg olyan készítmény létezik, melyet a sötét foltok halványítására fejlesztettek ki. Ezeknek rendszeres, hosszabb távú használatával már lehet némi hatást elérni, de inkább megelőzésre jók, semmint a már meglévő probléma megszüntetésére. A markáns, feltűnő karikákat sajnos nem képes eltüntetni.

A szem alatti karikák kezelése orvos-esztétikai módszerekkel

Ha látványos, hosszú távú eredményre vágysz, akkor ne a házi praktikákra, sminkre és kozmetikumokra hagyatkozz, hanem a modern és hatásos orvos-esztétikai beavatkozásokra! A hyaluronsavas ráncfeltöltés egy ma már hazánkban is ismert módszer. A kezeléssel lehetséges a ráncok elsimítása, a szem alatti karikák feltöltése, sőt akár az arc újramodellálása is, amivel anatómiailag visszaállítható a természetes fiatalság.

A szemek környékén speciális hyaluronsavat alkalmaznak, amivel feltöltik a bőrt, így a sötét foltok eltűnnek, a tekintet pedig ismét üde és fiatalos lesz. A kezelés hatása körülbelül 10-12 hónapig tart, tehát elegendő évente egy alkalommal megismételni.

A beavatkozás nem fájdalmas, hiszen nem kerül sor műtéti bemetszésekre, a hyaluronsavas oldatot fecskendővel, egy vékony tűn keresztül juttatják be a bőrbe. Ennélfogva a kezelés nem igényel felépülési vagy lábadozási időt sem, a vendég folytathatja tovább a megszokott életvitelét. Maximum enyhe duzzanat és bőrpír tapasztalható az érintett területen, de ez is hamar elmúlik. 

Te is szeretnél végleg leszámolni a szem alatti karikákkal? Látogass el exkluzív szalonunkba és szépülj meg profi szakembereink kezei között!