Hogyan lehetséges a mimikai ráncok kezelése, eltüntetése?

Bármennyire is szeretnénk megállítani az idő múlását, ez sajnos nem lehetséges. Az eltelt évek során pedig a testünk változik, a bőrünk öregszik. A harmincas éveinkben járva már egyre fontosabbá válnak az olyan dolgok, mint például a mimikai ráncok kezelése, hiszen a kis barázdák bizony minden egyes alkalommal emlékeztetnek az évek múlására, ahányszor csak tükörbe nézünk. 

Mi az a mimikai ránc?

Elöljáróban érdemes tudni, hogy többféle ránctípus létezik, megkülönböztetjük például a vízhiány miatt kialakuló ráncokat, az öregedés miatt ráncokat, az alvás által okozott ráncokat, valamint a mimikai ráncokat.

Ez utóbbi főleg a szemek sarkanál, a szemöldökök között, a homlokon, és az ajkak mellett jelenik meg. Azért nevezik így, mert az arc mimikájának folyamatos ismétlődése révén jönnek létre. Tehát a mosolygás, a homlokráncolás, a haragos arckifejezés következtében az arcizmok mozgása a bőrt is ráncolja, és egy idő után ezek a barázdák már nem simulnak ki, hanem eleinte halványabban, majd egyre erőteljesebben ott maradnak a bőrön.

A megoldás természetesen nem az, hogy kifejezéstelen faarcot szabad csak vágni, ugyanis ma már a korszerű kozmetikai eljárásoknak köszönhetően van lehetőség a mimikai ráncok kezelésére.

Melyik a leghatékonyabb módszer a mimikai ráncok kezelésére?

Ha máshonnan nem, akkor a filmekből biztosan hallottál már a botoxról, ami egy ismert ránctalanító hatású anyag. A teljes nevén botulinum toxin nevű anyag valójában egy gyógyszer, ami képes csökkenteni az izmok összehúzódási képességeit. Eleinte csak az orvoslásban használták, majd rájöttek, hogy a mimikai ráncok kisimítására is alkalmas, így a kozmetikai ipar is egyre szélesebb körben alkalmazta. 

A kezdetekben még igen költséges és ritka volt a ez a kezelés, így jóformán csak a hírességeknek és a tehetős embereknek volt lehetősége igénybe venni. Mára azonban már széles körben elérhetővé és megfizethetővé vált, így kozmetikai szalonunkban is megtalálható az orvos esztétikai beavatkozások között a botox kezelés, illetve a botox hatású hatóanyagok alkalmazása.

E két eljárás között az a különbség, hogy a botox kezelést a klasszikus módon, tehát a botoxot injekciós tűvel a megadott pontokba való fecskendezéssel végezzük, míg az utóbbinál nem botoxot, hanem vele megegyező hatású hatóanyagokat alkalmazunk, amiket mezoterápia segítségével juttatunk a bőrbe.

Ami mindkét kezelésben közös, hogy a botox az izomba jutva csökkenti a mimikai izmok összehúzódását, ezáltal a felette lévő bőrréteg kisimul, az arc pedig fiatalosabbá válik. A tartós eredmény érdekében az eljárást időnként ismételni kell.

Gyakori tévhitek a botoxos kezelésekkel kapcsolatban

A botox az egyik leghatásosabb módszer a mimikai ráncok kezelésére, ráadásul teljesen biztonságos a használata. Mégis sokan azért nem merik kipróbálni, mert bedőlnek az alábbi tévhitek valamelyikének:

  • A botoxtól az arc túlságosan mű, “porcelánbaba” kinézetű lesz – valóban látni az interneten olyan rémképeket, melyeken olyan nők szerepelnek, akiknek arca a sok botoxtól teljesen kifejezéstelenné, természetellenessé vált. Ez azonban csak akkor következik be, ha túl nagy mennyiségben, és túl gyakran alkalmazzák. Egy jó szakember viszont pontosan tudja, hogyan maradhat a hatás természetes.
  • A botox mérgező – a botox egyáltalán nem mérgező, nem okoz végleges károsodást az izmokban, pár hónap alatt magától lebomlik.
  • A kezelés nagyon fájdalmas – az eljárás során csak pár szúrást végzünk egy vékony tűvel, ami maximum kellemetlen, de nem okoz fájdalmat.

Amennyiben te is szeretnél exkluzív környezetben szépülni, látogass el kozmetikai szalonunkba!