Látványos arcfiatalítás

Hogyan lehetséges a szem körüli ráncok eltüntetése?

“Van-e bármilyen mód, amivel megoldható a szem körüli ráncok eltüntetése?” Ezt a kérdést rengeteg olyan hölgy teszi fel, akinél bizony már megjelentek azok a bosszantó kis szarkalábak a szem környékén. 

Ezek a kis barázdák ugyanis az életkor előrehaladásának csalhatatlan jelei, arra emlékeztetnek, hogy az idő bizony telik, mi pedig nem fiatalodunk. De vajon tehetünk-e ellenük bármit? Blogcikkünkben ennek járunk utána.

Mitől alakulnak ki a szemkörnyéki ráncok?

A testünk természetes öregedési folyamatai a bőrünket sem kímélik. Idővel a bőrsejtek megújulása lassul, az alsó rétege (a dermisz) pedig vékonyodni kezd, emiatt az egész szerkezete megváltozik, a feszessége csökken, szárazabbá válik.

Mivel a szem környékén a bőr különösen vékony és érzékeny, ezért nem csoda, ha jobban megviseli az átalakulás, és itt jelennek meg először az öregedést jelző ráncok. Mindezekre rásegítenek még az olyan tényezők, mint az UV-sugárzás, a dohányzás, a légszennyezettség, a szél, illetve a nem megfelelő bőrápolási szokások. 

Bár léteznek bizonyos otthoni praktikák és kozmetikumok, melyek a szem körüli ráncok eltüntetését ígérik, de a valóság az, hogy ezekkel csak kisebb mértékű változás érhető el. A modern kozmetikai és orvosesztétikai kezelések viszont annál látványosabb eredményt hoznak.

Hogyan segítenek a szépészeti eljárások?

Szerencsére nem kell beletörődni a szarkalábak látványába és tehetetlenül nézni, ahogy egyre mélyebbek lesznek, hiszen van megoldás. 

A szalonunkban igénybe vehető orvosesztétikai beavatkozások közül például a botox kezelés a szem körüli ráncok eltüntetésére is alkalmas. Ezt a hatóanyagot eredetileg a gyógyászatban kezdték el alkalmazni, innen került át később az esztétikai célú felhasználás területére is. 

A botox egy olyan anyag, ami ellazítja az izmok működését, és mivel a szem környékén mimikai ráncokról beszélünk, ezért ez a megoldás meglehetősen hatékony. 

Bár a botoxtól sokan idegenkednek, hiszen elterjedtek olyan sztereotípiák vele kapcsolatban, hogy kifejezéstelen, műhatású “babaarcot” eredményez, de a valóság az, hogy ha a profi szakember a megfelelő dózisban alkalmazza, akkor ettől nem kell tartani, nem lesz természetellenes hatása. 

A dinamikus ráncokat viszont szépen elsimítja, emellett a hónaljban az izzadás mérséklésére is alkalmas. 

A botox mellett a hyaluronsav is képes a szarkalábak eltüntetésére, így akár ezt az eljárást is választhatjuk.

A szem körüli ráncok eltüntetése kozmetikai arckezelésekkel

Habár a modern orvosesztétikai beavatkozások minimális kellemetlenséggel járnak (hiszen nem használnak szikét, csak tűt), és a gyógyulás ideje is nagyon rövid, mégis vannak, akik idegenkednek tőlük.

Szerencsére számukra is van megoldás, hiszen a professzionális kozmetikai kezelések némelyike is alkalmas a szem alatti ráncok feltöltésére.

Itt van mindjárt a botox hatású kezelés, ami – ahogy a nevéből is látszik – olyan hatóanyagok alkalmazásából áll, amik a botoxhoz hasonlóan eredményesek, de még sincs szükség injekciós tű használatára. A kezelés első lépésében a szakember gyémántfejes hámlasztással előkészíti a bőrt, majd mezoterápiával juttatja be a hatóanyagokat a mélyebb rétegekbe. 

Egy másik lehetőség a mezobooster kezelés, aminél egy bőrrevitalizáló oldatot juttatnak be, ugyancsak mezoterápia segítségével. Sőt, ezt az eljárást akár orvosesztétikai kezelések kiegészítéseként is lehet alkalmazni, hiszen meghosszabbítja és tartósabbá teszi azok hatását. 

Ha bármelyik kezelésünk felkeltette az érdeklődésedet, ne habozz, jelentkezz be hozzánk és szépülj nálunk!