Homlokráncok eltüntetése professzionális eszközökkel

Manapság már nem kell beletörődni az öregedés olyan jól észrevehető jeleibe, mint a barázdák megjelenése az arcon. A korszerű kozmetikai eljárásokkal ugyanis nagyon egyszerű például a homlokráncok eltüntetése, ezáltal a megjelenés fiatalosabbá tétele.

A homlokráncokról röviden

A homlokon megjelenő barázdák az úgynevezett mimikai ráncok közé tartoznak, vagyis az arcizmok aktív mozgása miatt alakulnak ki. A homlokráncolás egy gyakran alkalmazott arckifejezés, a bőr azonban “megjegyzi” ezt a gyakran ismétlődő mozdulatot, és előbb vagy utóbb a nyomai ránc formájában is látszani fognak.

A homlokráncoknak azonban nemcsak a bőr öregedése az oka, hanem egyéb tényezők is közrejátszhatnak:

  • A bőr higiéniája: nagyon fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő, jó minőségű kozmetikumokat használjunk az arcunkra, hisz a nem megfelelő ápolás is gyorsíthatja az öregedési folyamatokat!
  • Fényvédelem: nem létezik tudatos bőrápolás mindennapi fényvédelem nélkül, hisz az UV-sugarak bőrkárosító hatása immár kétségtelen.
  • Hidratáltság: a testünk ⅔-át víz alkotja, ezért az üde, fiatalos bőrhöz is elengedhetetlen a rendszeres külső és belső hidratálás.
  • Mentális tényezők: megfigyelhető, hogy a stresszes, depressziós, sokat szorongó emberek bőre hamarabb kezd el ráncosodni, míg aki boldogabb, az szó szerint kisimultabb.
  • Életmód: az egészséges táplálkozás, a vitaminbevitel, a rendszeres sport, az elegendő pihenés, és a káros szokások mellőzése mind-mind segít fiatalon tartani a bőrt.

A megelőzés tehát kulcsfontosságú, ugyanakkor a már kialakult homlokráncok eltüntetése is lehetséges a megfelelő módszerek alkalmazásával.

A homlokráncok eltüntetése botoxkezeléssel

A botoxot, mint ránctalanító anyagot legtöbben a filmekből ismerik, ám érdemes tisztában lenni vele, hogy a vásznon gyakran ferdítenek vele kapcsolatban. Az például egyáltalán nem igaz, hogy a botox mérgező vagy káros lenne a szervezet számára, mint ahogy az sem, hogy az eljárás rettentően fájdalmas. Szintén tévhit, hogy aki botoxkezelésen esik át, annak kifejezéstelen, porcelánbaba kinézetű “műarca” lesz.

Egy orvos-esztétikai kezelésekben jártas szakember pontosan tudja, hogy mennyit kell az adott területre juttatnia ahhoz, hogy a ráncok kisimuljanak, de a természetes arcvonások megmaradjanak. 

A botoxot egyébként az orvoslásban régóta alkalmazzák, hisz voltaképpen egy olyan anyag, ami csökkenti az izmok összehúzódását. Ezért is használható a homlokráncok eltüntetésére, hisz blokkolja azoknak az izmoknak a működését, amik ezen arckifejezés alkalmazásakor működésbe lépnek.

Az anyag csak azon a területen hat, ahol befecskendezésre került, így az arc többi részét nem változtatja meg.

Segítünk neked megfiatalodni!

Szalonunkban lehetőséged van botoxkezelés, illetve botox hatású hatóanyagokkal történő kezelés igénybevételére is.

A két eljárás közötti legfőbb különbség, hogy az előbbinél a “klasszikus” módszert alkalmazzuk, tehát fecskendővel botoxot juttatunk az arc adott pontjaiba. Az utóbbinál pedig egy, a botoxhoz hasonló hatású anyagot használunk, amit mezoterápia segítségével juttatunk a bőrbe. A végeredmény minden esetben sima, fiatalos bőr.

Hogy neked melyik eljárás lenne a célszerűbb, abban bőrgyógyászunk tud tanácsot adni. Mindkét kezelés látványos, hosszan tartó eredménnyel jár, és csak minimális kellemetlenséget okoz. Látogass el hozzánk, de előtte foglalj időpontot online vagy telefonon, és szépülj exkluzív környezetben, szakembereink gondos kezei között!