hyaluronsavas kezelés

Látványos arcfiatalítás hyaluronsavas kezelés segítségével

Mindenki szeretné időnként megállítani az idő múlását, akár azért, hogy elnyújtsa a boldog pillanatokat, akár pedig azért, hogy minél tovább fiatal maradjon. Nos, bár erre sajnos nincs lehetőség, viszont az olyan professzionális kozmetikai eljárások, mint a hyaluronsavas kezelés, segítenek abban, hogy megőrizhesd fiatalos kinézetedet. 

Mit érdemes tudni a hyaluronsavról?

Bár ezt az anyagot sokan csak úgy ismerik, mint kozmetikai összetevő, valójában egy természetes molekuláról van szó, amely az emberi testben is nagyobb mennyiségben megtalálható. Mivel kiemelkedő vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr hidratáltságának, feszességének megőrzésében.

Csakhogy ahogy idősödünk, a termelődésének mennyisége lassul, ellenben a lebomlása gyorsul, így az egyensúly felborul, és ez azt eredményezi, hogy egyre kevesebb található belőle a bőrünkben. Megjelennek az eleinte halvány, majd lassan mélyülő ráncok, a bőr szárazabbá, petyhüdtebbé válik. 

Ezek az öregedési folyamatok ugyan természetesek, de valljuk be, nehéz őket elfogadni. Szerencsére nem is kell beletörődni, ugyanis a modern orvosesztétikai kezelésekkel van mód arra, hogy visszanyerd az arcod fiatalságát. 

Hogyan segít az öregedés problémáján a hyaluronsavas kezelés?

Ennek az eljárásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy egy teljesen természetes anyagot juttatnak a bőrbe, ellentétben például a botoxszal. A hyaluronsavas ráncfeltöltés során tulajdonképpen külső forrásból pótolják a hiányzó hyaluronsavat, ami feltölti a ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt, ezáltal fiatalosabb kinézetet eredményez. 

Sőt, a segítségével lágyabbá tehetők az arcvonások és akár újra is modellálható az arc, ezzel tulajdonképpen anatómiailag visszafiatalítható. Kozmetikai szalonunkban a hagyományos hyaruonsavas kezelés mellett igénybe vehető a Profhilo névre hallgató beavatkozás is, amely egy innovatív eljárás. Itt 5-5 meghatározott pontra fecskendeznek be speciális töltőanyagot, ami a bőrben szétterülve látványos feszesítő hatást eredményez. 

Hogyan zajlik a kezelés?

Sokan azért nem merik magukat alávetni efféle orvosesztétikai beavatkozásoknak, mert tartanak a fájdalomtól, és az utólagos kellemetlenségektől. Ez a félelem viszont szerencsére alaptalan, mindjárt el is mondjuk, hogy miért. 

Az első lépés egy konzultáció a kezelést végző bőrgyógyász szakorvossal, melynek során részletesen elmagyarázza az eljárás menetét és megválaszolja a felmerülő kérdéseket. 

A beavatkozást a bőr alapos fertőtlenítése előzi meg, majd a szükséges területekre érzéstelenítő krémet visznek fel. Miután ez hatni kezd, fecskendővel, egy vékony tűn keresztül befecskendezik a bőrbe a hyaluronsavból álló töltőanyagot. És lényegében ennyi az egész! A pici szúrások nyoma hamar gyógyul, maximum egy kis bőrpír, duzzanat vagy bevérzés alakulhat ki a kezelt területen, de ez sem mindenkinél jelentkezik, és 1-2 nap alatt el is múlik. 

Az eredmény bár azonnal látható, a végleges hatás viszont nagyjából két hét alatt alakul ki. Fontos hangsúlyozni, hogy mivel természetes anyagról van szó, ezért a hyaluronsav idővel lebomlik, így az eljárást érdemes évente 1-2 alkalommal megismételni. Rendszeres alkalmazásával akár egy évtizedet is letagadhatsz a korodból. 

Az eljárás mellett még érdemes időnként professzionális arckezeléseket is igénybe venni, ezekből szalonunkban többféle is rendelkezésedre áll, nézz be hozzánk, szépülj nálunk!