Miben segíthet egy professzionális rosacea kezelés? Hogyan ápold a rosaceás bőrt?

Nem létezik olyan ember a világon, akinek tökéletes lenne a bőre. Bár egyes problémákat nem lehet teljesen megszüntetni, ugyanakkor a korszerű kozmetikai eljárásokkal nagymértékben javítható a bőr állapota. Erre szolgál többek között a szalonunkban elérhető rosacea kezelés is. 

Mi az a rosacea?

A rosacea egy bőrpírral és értágulattal járó gyulladásos bőrbetegség, ami a lakosság mintegy 10%-át érinti. Jellemző tünetei a bőr vörössége, a kipirosodott területen az erek tágulata, a bőr érzékenysége, gyulladásra való hajlama, az égő érzés, valamint a gennyes hólyagocskák megjelenése.

Fokozatosan, évek alatt alakul csak ki, a megjelenése több lépcsőben történik. Eleinte a pirosság csak átmenetileg (például fizikai igénybevétel, stressz miatt) jelentkezik, majd egyre tovább látszik, végül már el sem tűnik.

A bőr érzékennyé válik, a napfény vagy bizonyos kozmetikumok égő érzést válthatnak ki, és gyakran begyullad, ekkor pedig fájdalmas kis hólyagocskák jelennek meg.

Még napjainkban sem tisztázott, hogy pontosan mi az oka a kialakulásának, de a tudósok szerint szerepet játszhatnak benne a genetikai tényezők, a helytelen életmód, a faggyúmirigyek kóros működése, a vérkeringés zavara, vagy az immuneredetű gyulladások is.

A tudomány mai állása szerint a rosacea nem gyógyítható, viszont a megfelelő módszerekkel sikeresen kezelhető, a tünetek csillapíthatóak. Ehhez sokszor szükség van speciális kozmetikumok használatára, bőrgyógyász által felírt gyógyszerekre, illetve sokat segíthetnek a modern kozmetikai kezelések is.

Milyen lehetőségek vannak szalonunkban a rosacea kezelésére?

Kozmetikai szalonunkban lehetőséged van a különféle bőrproblémák – köztük a rosacea – szakszerű kezelésére is. 

Az egyik ilyen eljárás az IPL kezelés, ugyanis a villanófény kiválóan alkalmazható az érrendszeri elváltozásokra, többek között a rosaceával járó értágulat és bőrpír csökkentésére is. A kezelés javítja a bőr állapotát, csökkenti a pirosságot, és egységesebbé teszi a bőrképet. Erre viszont csak a professzionális IPL gépek képesek, így arra kérünk, hogy az otthoni, szőrtelenítésre alkalmas eszközöket ne használd erre a célra!

A másik hatékony eljárás pedig az IPL + rádiófrekvencia komplex bőrmegújítás, ahol a villanófény kedvező hatásait ötvözzük a rádiófrekvencia hatékonyságával, így nemcsak a rosacea kezelése válik lehetővé, hanem halványíthatóak a pigmentfoltok, javítható a bőr megjelenése, valamint a ráncok is csökkennek. 

Hogyan ápold otthon a rosaceás bőrt?

A rosaceás bőr kezelése során nem szabad elhanyagolni az otthoni tudatos arcápolást sem. Mivel ez a bőrbetegség nagyon érzékennyé teszi a bőrt, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kozmetikumokat használsz a mindennapi rutinban.

A szalonunkban is megvásárolható otthoni utóápoló termékek közül a Helia-D Professional Fűszer sorozatot javasoljuk, mely a gyulladásra hajlamos, rosaceás bőrre lett kifejlesztve.

A vadgesztenyés nappali és éjszakai krém csökkenti az irritációt, nyugtatja és regenerálja a bőrt. A nyugtató krém zöld pigmentjei segítségével semlegesíti a bőr pirosságát, emellett elősegíti a sejtek regenerációját.

A fényvédelem pedig minden bőrtípus esetében fontos, rosacea esetén viszont egyenesen kötelező! Használd minden reggel az SPF 30-as fényvédő krémet, ami az UVA- és UVB-sugaraktól is megóvja a bőrödet.

Ne hagyd, hogy a rosacea megkeserítse a mindennapjaidat, látogass el szalonunkba, és bízd magad szakértő kezekre!