Milyen típusú szemöldök-tetoválást válassz?

A szemöldök fontos szerepet játszik az arc karakterének kialakításában. A szemöldök-tetoválás pedig egy remek módszer arra, hogy olyan formát öltsön, amit mindig is szerettél volna. Ha már régóta nem szeretsz tükörbe nézni amiatt, mert elégedetlen vagy a sajátoddal, vagy unod a mindennapos sminkelését, akkor érdemes elgondolkodni a tetováláson, ami nemcsak tartós, hanem esztétikus végeredménnyel is jár.

Kozmetikai szalonunkban is többféle technikával készítünk sminktetoválást. Nézzük is meg, mit érdemes tudni a szemöldök-tetoválás egyes fajtáiról!

Szálazásos technika

Ha kevés szálú, ritkás szemöldököd van, amit szeretnél egy kicsit kiemelni, ugyanakkor természetes hatásra vágysz, akkor ez a módszer tökéletes lesz számodra. Itt a tetováló apró szálakat rajzol a bőrödre, melyek színe és vastagsága megegyezik a saját szálaiddal, így mondhatni teljesen egybeolvad velük.

Ezzel a módszerrel optikailag pótolhatóak a hiányzó szálak, melyek iránya és íve többféle lehet, és a szakember mindig úgy készíti el, hogy a lehető leginkább hasonlítson a természetes szálakra. Ha ritkán, vagy egyáltalán nem sminkeled a szemöldököd, érdemes ezt a megoldást választani.

Satíros technika

Amennyiben szereted a mindennapokban is hangsúlyozni a szemöldököd némi sminkkel, hogy karakteresebbé tedd az arcod, de meg akarsz szabadulni az ezzel járó macerától, akkor készíttess satírozott szemöldök-tetoválást! 

Ennél a módszernél a végeredmény sminkelt hatású lesz, viszont a gyönyörűen kihangsúlyozott szemöldököd nem fog elkenődni, lekopni a nap végére, és nem kell minden reggel újra elkészíteni.

A satírozás arra is lehetőséget nyújt, hogy a szemöldök ívét megváltoztassuk vagy vastagabbá tegyük. Ha korábban volt már sminktetoválásod ezen a területen, akkor annak az átalakítására, felfrissítésére is kiváló.

Ha pedig saját magad mellett egy szerettedet is meglepnéd szemöldök-tetoválással, akkor vásárolj számára egy ajándékutalványt, amit erre a célra is fel lehet használni!

Microblading szemöldök-tetoválás

Egy speciális, szálazós japán technika. Itt a tetoválás nem géppel készül, hanem egy különleges kis kézi eszközzel, ami apró tűszerű pengéket tartalmaz, ezzel juttatja be a festékanyagot a bőr legfelső rétegébe.

Ez a technika nyújta talán a legtermészetesebb végeredményt, a tetoválás után sokszor még maga a vendég sem tudja megmondani, hogy melyik az igazi és melyik a rajzolt szőrszál. Viszont mivel itt a pigmentek nem olyan mélyre kerülnek, ez a tetoválástípus hamarabb kikopik, 1-1,5 évente ajánlott frissíteni.

Amennyiben tényleg csak az a célod, hogy egy picit karakteresebb legyen a szemöldököd, de nem akarsz drasztikus változást, akkor jó szívvel ajánljuk ezt a módszert.

Hibrid szemöldök-tetoválás

Nem tudod eldönteni, hogy a szálas vagy a satírozott szemöldök lenne előnyösebb? Hangsúlyos végeredményt szeretnél, de azért a természetes hatás is fontos? Ne gondolkodj tovább, válaszd az egyedülálló hibrid technikát!

Ennél a módszernél ügyesen ötvözzük a szálas és a satírozott tetoválást. A szemöldök eleje apró, természetes hatású szálakból áll, a vége felé pedig fokozatosan púderes hatásúvá válik. De létezik olyan változata is, melynél a szálak mögé satírt készítünk. Általában több színnel dolgozunk, hogy az elkészült tetoválás kellően hangsúlyos legyen, viszont illeszkedjen az arcformádhoz és a bőrtónusodhoz.

Kedvet kaptál a sminktetováláshoz? Foglalj időpontot és látogass el szalonunkba, hogy szakértőink keze között szépülhess!