Mit érdemes tudni a mikrotűs rádiófrekvenciás kezelésekről?

Ma már nagyon sokféle modern kozmetikai kezelés közül válogathatnak mindazok, akik fiatalos, egységes, feszes, kellemes tapintású bőrre vágynak. Az egyik ilyen a mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés. Nézzük is meg röviden a legfontosabb tudnivalókat vele kapcsolatban!

Mit tud a mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés?

Ez egy olyan professzionális kozmetikai eljárás, melynek során a rádiófrekvencia hatását mikrotűkkel kombináljuk. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szakember egy speciális gépet használ, aminek kezelőfeje apró méretű tűket tartalmaz. Ezek a tűk előre beállított (pár milliméteres) mélységben a bőrbe hatolnak, és rádióhullámokat juttatnak az így keletkező piciny hegekbe. Ezáltal a bőr mélyebb szöveteiben hő keletkezik. 

A kezelés hatására a kollagén- és elasztintermelődés fokozódik, a ráncok kisimulnak, a bőr feszesebb lesz, az aknék által hagyott hegek és pigmentfoltok elhalványulnak, a bőrhibák eltűnnek, a pórusok összehúzódnak. 

Ez az eljárás tehát sokféle bőrprobléma orvoslására alkalmas, így a fiatalabb és idősebb korosztály számára is ajánlott. Az alkalmazása látványos és tartós eredménnyel jár.

Hogyan zajlik maga a kezelés?

A mikrotűs rádiófrekvenciás kezelést mindig egy állapotfelmérés előzi meg, melynek során a szakember megvizsgálja a bőrt, tájékoztatja a vendéget az eljárás menetéről, és megbeszélik a várható végeredményt.

Ezután a vendég elhelyezkedik egy kényelmes kozmetikai ágyon, majd felviszik a bőrére az érzéstelenítő krémet. Miután a bőr elzsibbad, a kozmetikus behelyezi a gép kezelőfejébe a mikrotűket tartalmazó steril eszközt, majd apró lépésekben végighalad a kezelni kívánt területen. 

A tűk egyszerre hatolnak be a bőrbe az előre beállított mélységig, miközben rádiófrekvenciás impulzusokat kapnak. Ennek hatására hő keletkezik, ami a kollagénrostokat fokozott működésre készteti, valamint a tűszúrások miatt beindulnak a bőr regenerációs folyamatai.

Végezetül a szakember megtisztítja a bőrt, majd nyugtató hatású krémet visz fel rá. Fontos, hogy a tartós eredmény érdekében a kezeléseket ismételni kell, mert az eljárás így lesz igazán hatékony.

Fájdalmas a kezelés?

A tűktől eleve sokan idegenkednek vagy irtóznak, mert a fájdalmas injekciókat és vérvételeket juttatják eszükbe. Az ehhez hasonló modern kozmetikai kezelések során szerencsére cseppet sem kell ettől tartani.

Egyrészt a területet az eljárás előtt helyileg érzéstelenítjük, másrészt a tűk nagyon picik és csupán pár milliméteres mélységig hatolnak. Emiatt a módszer egyáltalán nem fájdalmas, maximum enyhe szúrást lehet érezni. Bár a fájdalomküszöbe mindenkinek más, még az érzékenyebb vendégek is csak némi kellemetlenségről számoltak be.

Mire kell figyelni a kezelés után?

A rádiófrekvenciás mikrotűs kezelés után a bőrpír és az érzékenység természetes jelenség, nem kell tőle megijedni, rövidesen elmúlik. Az utóápolásról minden esetben kapsz tájékoztatást a kezelést végző szakembertől, kérjük maradéktalanul tartsd be az elhangzottakat!

Bár az eljárás nem igényel lábadozási vagy felépülési időt, a kezelés napján mégis bánj kíméletesen a bőröddel, és fokozottan ügyelj arra, hogy minden nap használj fényvédőt!

Ha cikkünk felkeltette az érdeklődésedet, ne habozz, foglalj hozzánk időpontot, hogy magadon is megtapasztalhasd, mit tud nyújtani számodra ez az eljárás. Amennyiben pedig bármelyik másik szolgáltatásukat is szeretnéd kipróbálni, ugyancsak biztatni tudunk arra, hogy látogass el szalonunkba!