Rádiófrekvenciás arckezeléssel a bőr fiatalságáért

Nagyanyáink korában még csak kezdetleges, házi módszerek léteztek a fiatalság megőrzésére, melyek nagy része nem járt látványos eredménnyel, ezért az emberek inkább elfogadták magukon az öregedés jeleit. Manapság azonban a modern technika számos olyan eljárást ismer – például a rádiófrekvenciás arckezelést -, amelyekkel a bőr fiatalítása és a ráncok eltüntetése valóban lehetségessé válik.

Mi az a rádiófrekvenciás arckezelés?

Az eljárás során elektromos rezgéseket juttatnak a bőrbe, melyek hőt keltenek a bőr mélyebb rétegeiben és felmelegítik a szöveteket. A technika maga nem újdonság, az orvostudományban közel 80 éve használják, ugyanis a rádiófrekvenciák által keltett hőnek vérzéscsillapító, regeneráló hatása van.

Természetesen az eltelt évtizedekben az ehhez használt berendezések sokkal modernebbek lettek, így ma már egyre több helyen végeznek rádiófrekvenciás arckezelést, ami egy innovatív bőrfiatalító eljárás.

A kezelés során a bőrben hő keletkezik, ezáltal a kötőszövetek feszesebbé válnak, valamint új kollagénrostok képződnek. Ezek a kötőszövetek felelősek a bőr tartásáért, ha meggyengülnek, akkor megjelennek a ráncok és a bőr elveszíti rugalmasságát.

Mi történik egy rádiófrekvenciás arckezelés alatt?

Az eljárás során a bőrt először megtisztítjuk, majd bekenjük egy speciális géllel. Ezután a rádiófrekvenciás készülék kezelőfejét lassú, óvatos mozdulatokkal vezetjük végig az arcon. A rádiófrekvenciák hatására a bőr mélyebb rétegeiben hő képződik, ami a kollagéntermelő fibroblaszt sejteket fokozott működésre készteti.

Ezáltal a bőrben több kollagén képződik, amivel a bőr fiatalosabbá válik. Hisz jól tudjuk, hogy a feszesség elvesztésének és a ráncok kialakulásának az oka elsősorban a kollagénszint csökkenése, ám ha stimuláljuk a bőrt, hogy ismét nagyobb mennyiségben termelje a kollagént, akkor a ráncok feltöltődnek, és az arc kontúrja feszesebbé válik.

A bőrfiatalítást tehát nem konkrétan a rádióhullámok végzik, hanem az ő “közreműködésükkel” a bőr képes lesz több kollagént előállítani. Persze mindehhez egyetlen kezelés nem elegendő, az eljárást kúraszerűen kell végezni. A bőr egyedisége miatt a kúra hosszát egyénileg kell meghatározni, de általánosságban 6-10 kezelés után már látható az eredmény.

A rádiófrekvenciás arckezelés hatékonyságát tovább tudod növelni, ha két kezelés között gondot fordítasz a professzionális otthoni bőrápolásra is, és olyan termékeket használsz, melyekkel szintén elősegíted a bőröd megfiatalodását.

Kiknek ajánlott igénybe venni a kezelést?

A rádiófrekvenciás bőrfiatalítást minden olyan nőnek és férfinak jó szívvel ajánljuk, akik szeretnék megőrizni bőrük simaságát, feszességét.

30 és 35 év között általában már csökkenni kezd a szervezetben a kollagén szintje, ami eleinte csak apró, alig észrevehető ráncokat okoz, főleg a szem környékén. Ez viszont már egyértelmű jelzése annak, hogy a kötőszövetek rugalmassága romlik, ilyenkor azonban az állapot még könnyen visszafordítható és megelőzhető a fokozott kollagénvesztés. Erre tökéletesen alkalmas a rádiófrekvenciás arckezelés is.

40-50 éves kor környékén szinte már nincs olyan ember, akinek ne lennének mélyebb, jól látható ráncai, és a bőr is gyakran megereszkedik. Az eljárás ilyenkor abban segít, hogy ezeket a folyamatokat lassítsuk és a bőr valamelyest visszanyerje fiatalos kinézetét.

Ha kedvet kaptál akár a rádiófrekvenciás, akár egyéb kezeléseinkhez, foglalj időpontot kozmetikai szalonunkba, és szépülj exkluzív környezetben!