Vízhiányos, dehidratált bőr. Tünetei sokszor a feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr.

Utóápolás bőrtípusnak megfelelően

2020/04/07
Helia-D Professional

A szép bőr titka, hogy a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikummal ápolod! Nem mindegy, hogy száraz, zsíros, érzékeny vagy ráncosodó, érett a bőröd, mert mindegyik bőrtípusnak más és más textúra és összetétel lesz komfortos! A fiatalok bőre többnyire még csak kisebb kezeléseket igényel, kivéve a szeboreás, zsíros bőrt. Az életkor előrehaladtával azonban érdemes egyre több időt töltenünk bőrápolással, hogy bőrünk természetes szépségét minél tovább megőrizhessük. A jól megválasztott kozmetikumokkal rengeteget segíthetsz bőrödnek, hogy egészséges és ragyogó legyen. A nem megfelelő készítmények viszont könnyen ronthatnak rajta: zsírosodhat, kiszáradhat a bőröd, de pattanások is kialakulhatnak. Ezért érdemes mindig körültekintően választani! A Helia-D Professional minden bőrtípus számára tud megoldást kínálni!


Vízhiányos, dehidratált bőr. Tünetei sokszor a feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr.

Vízhiányos bőr

A dehidratált, más néven vízhiányos bőr nem tekinthető bőrtípusnak, hiszen elsősorban állapotot jelöl: a vízhiány bármely bőrtípusnál (zsíros, száraz, normál) kialakulhat. A nem megfelelő bőrápolás, a környezeti tényezők és az életmód is befolyásolhatják a megjelenését.….van még pár sor

A dehidratált bőr nem összekeverendő a száraz bőrrel, ugyanis itt nem a bőr zsírtartalmával van a gond. Zsíros bőr esetén is lehet vízhiányos az arcbőr.

A vízhiányos bőr és a száraz bőr tünetei nagyon hasonlítanak egymásra: feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr.Egy vízszármazékokat tartalmazó nappali vagy hidratálókrém ideális megoldást nyújthat a bőr nedvességtartalmának pótlására. Ez lehetővé teszi a bőr megfelelő nedvességszintjének megtartását, miközben védi is a bőrt a káros külső hatásokkal szemben.

Vízhiányos bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


 • Hyaluron Sorozat

  Tónusát vesztett, öregedető, víz- és zsírhiányos bőrre.

  Tudj meg többet


 • Borterápiás Sorozat

  Kifejezetten száraz, vízhiányos bőrre.

  Tudj meg többet


 • Napraforgó-Narancs Sorozat

  Érett, száraz bőrre.

  Tudj meg többet


Kombinált bőr, más néven vegyes bőrtípus. Ebben a bőrtípusba tartozik a legtöbb ember. A kombinált bőr legtöbbször az arc T-vonalában zsíros, az orcákon pedig száraz.

Kombinált bőr

A legtöbb ember a vegyes bőrtípusba tartozik, még akkor is, ha inkább a száraz, a zsíros vagy a normál bőrtípusúak csoportjába sorolja magát; a bőr ugyanis folyamatosan változik. Ez egy ellentmondásos bőrtípus! A kombinált bőr igényei az évszaktól függően is változnak, de az egyes területek igényei is változóak!….van még pár sor

Általános jellemzője, hogy az arc T-vonalában (a homlokon, az orron és az állon) zsíros, az orcákon pedig száraz, vagy normál a bőr. Amint a bőr természetes, fiziológiai egyensúlyi állapotát tiszteletben tartjuk, az olajosan fénylő bőr, a kitágult pórusok, vagy a mitesszerek, aknék, pattanások okozta problémák száma jelentősen csökken.

A vegyes/kevert bőrtípusúaknak elsősorban arra kell odafigyelnie, hogy ne részesítsék előnyben az egyik területet a másik hátrányára – ennek ugyanis könnyen a bőr állapotának romlása lesz az eredménye! A két külön „bőrtípusnak” megvannak a maga problémái, és ezeket nem szabad elhanyagolni: a szárazabb területeknek megnyugtató hidratálásra és a lipidtartalom helyreállítására van szüksége, míg a zsírosabb részeken a hidratálás mellett a túlzott faggyútermelés, a kifényesedés, a pattanások elleni küzdelem a legfontosabb.

Kombinált, vegyes bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


Érzékeny, rozáceás bőr hátterében genetikai tényezők állnak, viszont hormonális változások és körenyezeti hatások is befolyásolják ezt a fajta bőrt. A rozáceás bőr 45-50 évese éri el a csúcspontját és a nőknél gyakoribb.

Érzékeny, rozáceás bőr

A rozáceás bőr kellemetlenségeinek hátterében genetikai tényezők állnak, de hormonális változások és környezeti hatások is befolyásolják a bőr állapotát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy először csak enyhe formában jelentkezik a probléma, majd 45-50 éves kor környékén éri el csúcspontját.….van még pár sor A bőrpír, illetve az értágulat hátterében az arc kis ereinek betegsége áll. A rozácea gyakrabban fordul elő a világosabb bőrűek körében – főleg a szőke hajúaknél és kék szeműeknél gyakoribb, de tulajdonképpen bármilyen bőrtípusú embernél kialakulhat ez a bőrbetegség. A nőknél gyakoribb a rozácea, viszont a férfiaknál a betegség súlyosabb formái mutatkoznak meg. A rozáceás bőr ápolása különös odafigyelést igényel, ugyanis ez a betegség nem csak kipirosodással járhat együtt, hanem apró, gennyes kiütésekkel is, és akár az arc is megduzzadhat. Fontos, hogy megnyugtassuk a rosacea-s bőrt, és segítsük a bőrpír és az irritáció csökkentését. A napi fényvédelemről sem szabad megfeledkezni!

A Helia-D Professional olyan utóápoási kozmetikumokat hozott létre, amelyek segítenek a rosacea-ban szenvedő betegeknél jelentkező speciális problémák enyhítésére. Ezek a készítmények kifejezetten olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek megnyugtatják az arcbőrt, és segítenek megelőzni, illetve csökkenteni a bőrpírt okozó irritációt. Továbbá segítenek eltüntetni, eltakarni és közömbösíteni a kipirosodás okozta bőrpírt.

Érzékeny, rozáceás bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


 • Szatmári Szilva Sorozat

  Érett, öregedő bőrre – érzékeny bőrűeknek is.

  Tudj meg többet


 • Fűszer Sorozat

  Érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre.

  Tudj meg többet


Korpás szeborreás bőr mosakodás után gyakran húzódik, ezért könnyű összekeverni a zsírhiányos bőrrel, emiatt könnyedén rossz kozmetikai terméket lehet választani. A kopás szeborreás bőr jellemezően érdes tapintású és jellemzőek rá a tág pólusok.

Korpás szeborreás bőr

Korpás szeborrea esetén a koleszterinészterek felszaporodása következtében megszilárdult faggyú annyi hámsejtet sodor magával a kivezetőcsőből, hogy végül egészen megkeményedik és már csak erős nyomással távolítható el. Ezt a faggyúdugaszt kemény comedónak nevezzük.….van még pár sor

A szeborrea többnyire azokon a testrészeken jelenik meg, ahol normális körülmények között is a legtöbb és legnagyobb faggyúmirigy található, tehát a homlokon, orron, állon, háton és a mellcsont tájékán. Jellemzője a fénytelen, fakó, sárga színű, korpázóan hámló, zsíros, érdes tapintású bőr. Mosakodás után gyakran húzódik, ezért könnyű összekeverni a zsírhiányos száraz bőrrel, és rossz termékeket választani, melytől a bőr állapota tovább romolhat. A korpás-szeborreás bőr sokszor hámlik, miközben ki van száradva, és érdes tapintású, ezen kívül jellemzőek a tág pórusok is.

Mire kell odafigyelni korpás szeborreás bőr esetén? Ne irritáld, használj gyulladáscsökkentőt, hámlassz, fényvédőzz, és kerüld a komedoképző összetevőket.

Korpás szeborreás bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


 • Szatmári Szilva Sorozat

  Érett, öregedő bőrre – érzékeny bőrűeknek is.

  Tudj meg többet


 • Pándi Meggyes Sorozat

  Minden bőrtípusra.

  Tudj meg többet


 • Hyaluron Sorozat

  Tónusát vesztett víz-, és zsírhiányos bőrre.

  Tudj meg többet


 • Fűszer Sorozat

  Érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre.

  Tudj meg többet


Az olajos szeborreás, zsíros bőr fokozott faggyútermeléssel rendelkező, olajosan, zsírosan fénylő, néhol sárga, fakó bőr. Sokszor nem lélegzik megfelelően, amiatt aknés, mitesszeres és gyulladt lesz a bőr.

Olajos szeborreás/zsíros bőr

Fokozott faggyútermeléssel rendelkező, olajosan, zsírosan fénylő, néhol sárga, fakó bőr. A T-vonalban (homlok – orr – áll), de legtöbbször az egész arcon szürke vagy fekete színű mitesszerek láthatók. A bőr a vastag faggyúréteg miatt nem lélegzik megfelelően, pórusai túl tágak és zártak, emiatt legtöbbször aknés, mitesszeres, gyulladt a bőr.….van még pár sor

A vastag szaruréteg miatt a szőrtüszők eltömődnek, és a faggyú nem képes kiürülni. Kialakulásának oka lehet férfi nemi hormon túltengés, de genetikai hajlam is, ezen kívül a stressz, a helytelen táplálkozás és a mozgás hiány is okozhatja ezt a problémát. Zsíros bőrnél fontos a rendszeres és alapos tisztítás, a faggyúréteg eltávolítása, ezen kívül javasolt a havi egyszeri kozmetikus által végzett arctisztítás.

Olajos szeborreás bőrre ajánlott termékeink: