Szabadulj meg az izzadástól hónalj botox segítségével!

Az izzadás a testünk teljesen természetes, méregtelenítést elősegítő folyamata, de valljuk be, sokszor igazán zavaró, pláne ha a kelleténél intenzívebben jelentkezik. A hónalj botox kezelés viszont egy olyan eljárás, amivel hosszú időre búcsút inthetsz a ruháidon éktelenkedő izzadságfoltoknak és a kellemetlen szagoknak.

Az izzadás hasznos, de…

A verejtékezés a szervezet méregtelenítő folyamatainak egyike, aminek a mértéke egyénenként eltérő. Míg egyesek csak nagy melegben vagy megerőltető fizikai tevékenység közben tapasztalják, addig mások akár ültő helyükben is képesek izzadni. 

Az csak az egyik probléma, hogy a verejték foltot hagy a ruhán, ezt még néhány ügyes öltözködési trükkel lehet palástolni, a nagyobb gond általában az izzadással járó testszag. Hisz nincs is annál kínosabb, mint amikor érezzük magunkon a tipikus “izzadságszagot” és tudjuk, hogy valószínűleg a közelünkben lévő emberek is érzik. Ez főleg a hölgyek számára nagyon kellemetlen, de sok férfit is zavar.

Érdekesség, hogy egyébként magának a verejtéknek (ami vízből, sóból, fehérjékből és olajokból áll) alapvetően nincsen szaga. A kellemetlen “aromát” a hónalj bőrén (is) megtalálható baktériumoknak köszönhetjük, amik a nedves közegben gyorsan szaporodni kezdenek, az izzadságból “táplálkoznak”, és miközben lebontják, kialakul a testszag. 

Akiknél az izzadás zavaró mértékű, azok gyakran hiába próbálkoznak dezodorokkal, ecsetelőkkel, sajnos nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Ellenben a hónalj botox igen.

Miért hatékony a hónalj botox?

A botoxot elsősorban, mint ránctalanító hatású anyagot ismerjük, és való igaz, hogy például a mimikai ráncok eltüntetésére kiválóan alkalmas. Viszont egy másik kedvező tulajdonsága, hogy képes blokkolni azoknak a neurotranszmittereknek a működését, amelyek a hónaljban lévő izzadságmirigyek működését szabályozzák. 

Ezáltal mondhatni meggátolja az izzadást, de ez nem jár semmiféle káros következménnyel, a test egyéb méregtelenítő folyamatai ugyanúgy működnek. A kezelés helyileg történik, az orvos injekciós tűvel juttatja be a botoxot tartalmazó oldatot a hónalj több pontján. 

Hogyan zajlik maga a beavatkozás?

A hónalj botox kezelést minden esetben egy konzultáció előzi meg, melynek során az orvos felméri a bőr állapotát, és meghatározza, hogy pontosan hova mennyi hatóanyagot szükséges befecskendezni.

Ezután megtisztítja és fertőtleníti a kezelendő területet, majd a helyi érzéstelenítést követően egy steril tűvel bejuttatja a botoxot a bőrbe. Az egész nem tart tovább körülbelül 20-30 percnél, a kellemetlenség pedig minimális. A beavatkozás után rövid idővel előfordulhat duzzanat, érzékenység vagy bőrpír, de ez hamar elmúlik.

A kezelés után pár nappal már észrevehetően csökken az izzadás, 1-2 hét múlva pedig kialakul a végleges hatás, a verejtékezés teljesen eltűnik. Fontos tudni, hogy ez nem végleges, az izzadás idővel visszatér, ezért évente 1-2 alkalommal célszerű megismételni ezt az orvosesztétikai kezelést

Mitől jelentkezhet fokozott izzadás?

Habár a hónalj botox segítségével megszabadulhatsz az izzadástól, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni róla, hogy a normálisnál intenzívebb verejtékezésnek van valami kiváltó oka is. 

Ez lehet cukorbetegség, pajzsmirigy-rendellenesség, hormonális probléma, de a túlzott stressz vagy a szorongás is okozhatja. Ezeknek érdemes utánajárni, hiszen az izzadás ez esetben csak egy tünet, amin bár lehet segíteni, de nem szabad megfeledkezni a mögöttes okról sem. 

Ennek a diagnosztizálását bízd az orvosokra, hozzánk pedig foglalj időpontot, hogy megszabadítsunk az izzadás okozta kellemetlenségektől!