Bőrtípusok megfelelő ápolása

2020/04/07
Helia-D Professional

A szép bőr titka, hogy a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikummal ápolod! Nem mindegy, hogy száraz, zsíros, érzékeny vagy ráncosodó, érett a bőröd, mert mindegyik bőrtípusnak más és más textúra és összetétel lesz komfortos! A fiatalok bőre többnyire még csak kisebb kezeléseket igényel, kivéve a szeboreás, zsíros bőrt. Az életkor előrehaladtával azonban érdemes egyre több időt töltenünk bőrápolással, hogy bőrünk természetes szépségét minél tovább megőrizhessük. A jól megválasztott kozmetikumokkal rengeteget segíthetsz bőrödnek, hogy egészséges és ragyogó legyen. A nem megfelelő készítmények viszont könnyen ronthatnak rajta: zsírosodhat, kiszáradhat a bőröd, de pattanások is kialakulhatnak. Ezért érdemes mindig körültekintően választani! A Helia-D Professional minden bőrtípus számára tud megoldást kínálni!


Vízhiányos, dehidratált bőr. Tünetei sokszor a feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr.

Vízhiányos bőr

A dehidratált, más néven vízhiányos bőr nem tekinthető bőrtípusnak, hiszen elsősorban állapotot jelöl: a vízhiány bármely bőrtípusnál (zsíros, száraz, normál) kialakulhat. A nem megfelelő bőrápolás, a környezeti tényezők és az életmód is befolyásolhatják a megjelenését.....van még pár sor A dehidratált bőr nem összekeverendő a száraz bőrrel, ugyanis itt nem a bőr zsírtartalmával van a gond. Zsíros bőr esetén is lehet vízhiányos az arcbőr.

A vízhiányos bőr és a száraz bőr tünetei nagyon hasonlítanak egymásra: feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr.Egy vízszármazékokat tartalmazó nappali vagy hidratálókrém ideális megoldást nyújthat a bőr nedvességtartalmának pótlására. Ez lehetővé teszi a bőr megfelelő nedvességszintjének megtartását, miközben védi is a bőrt a káros külső hatásokkal szemben.

Vízhiányos bőrre ajánlott termékcsaládjaink:

 • Hyaluron Sorozat

  Tónusát vesztett, öregedető, víz- és zsírhiányos bőrre.

 • Borterápiás Sorozat

  Kifejezetten száraz, vízhiányos bőrre.
 • Napraforgó-Narancs Sorozat

  Érett, száraz bőrre.

  Kombinált bőr, más néven vegyes bőrtípus. Ebben a bőrtípusba tartozik a legtöbb ember. A kombinált bőr legtöbbször az arc T-vonalában zsíros, az orcákon pedig száraz.

  Kombinált bőr

  A legtöbb ember a vegyes bőrtípusba tartozik, még akkor is, ha inkább a száraz, a zsíros vagy a normál bőrtípusúak csoportjába sorolja magát; a bőr ugyanis folyamatosan változik. Ez egy ellentmondásos bőrtípus! A kombinált bőr igényei az évszaktól függően is változnak, de az egyes területek igényei is változóak!....van még pár sor Általános jellemzője, hogy az arc T-vonalában (a homlokon, az orron és az állon) zsíros, az orcákon pedig száraz, vagy normál a bőr. Amint a bőr természetes, fiziológiai egyensúlyi állapotát tiszteletben tartjuk, az olajosan fénylő bőr, a kitágult pórusok, vagy a mitesszerek, aknék, pattanások okozta problémák száma jelentősen csökken.

  A vegyes/kevert bőrtípusúaknak elsősorban arra kell odafigyelnie, hogy ne részesítsék előnyben az egyik területet a másik hátrányára - ennek ugyanis könnyen a bőr állapotának romlása lesz az eredménye! A két külön "bőrtípusnak" megvannak a maga problémái, és ezeket nem szabad elhanyagolni: a szárazabb területeknek megnyugtató hidratálásra és a lipidtartalom helyreállítására van szüksége, míg a zsírosabb részeken a hidratálás mellett a túlzott faggyútermelés, a kifényesedés, a pattanások elleni küzdelem a legfontosabb.

  Kombinált, vegyes bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


   Érzékeny, rozáceás bőr hátterében genetikai tényezők állnak, viszont hormonális változások és körenyezeti hatások is befolyásolják ezt a fajta bőrt. A rozáceás bőr 45-50 évese éri el a csúcspontját és a nőknél gyakoribb.

   Érzékeny, rozáceás bőr

   A rozáceás bőr kellemetlenségeinek hátterében genetikai tényezők állnak, de hormonális változások és környezeti hatások is befolyásolják a bőr állapotát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy először csak enyhe formában jelentkezik a probléma, majd 45-50 éves kor környékén éri el csúcspontját.....van még pár sor A bőrpír, illetve az értágulat hátterében az arc kis ereinek betegsége áll. A rozácea gyakrabban fordul elő a világosabb bőrűek körében - főleg a szőke hajúaknél és kék szeműeknél gyakoribb, de tulajdonképpen bármilyen bőrtípusú embernél kialakulhat ez a bőrbetegség. A nőknél gyakoribb a rozácea, viszont a férfiaknál a betegség súlyosabb formái mutatkoznak meg. A rozáceás bőr ápolása különös odafigyelést igényel, ugyanis ez a betegség nem csak kipirosodással járhat együtt, hanem apró, gennyes kiütésekkel is, és akár az arc is megduzzadhat. Fontos, hogy megnyugtassuk a rosacea-s bőrt, és segítsük a bőrpír és az irritáció csökkentését. A napi fényvédelemről sem szabad megfeledkezni!

   A Helia-D Professional olyan utóápoási kozmetikumokat hozott létre, amelyek segítenek a rosacea-ban szenvedő betegeknél jelentkező speciális problémák enyhítésére. Ezek a készítmények kifejezetten olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek megnyugtatják az arcbőrt, és segítenek megelőzni, illetve csökkenteni a bőrpírt okozó irritációt. Továbbá segítenek eltüntetni, eltakarni és közömbösíteni a kipirosodás okozta bőrpírt.

   Érzékeny, rozáceás bőrre ajánlott termékcsaládjaink:

   • Szatmári Szilva Sorozat

    Érett, öregedő bőrre - érzékeny bőrűeknek is.
   • Fűszer Sorozat

    Érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre.

    Korpás szeborreás bőr mosakodás után gyakran húzódik, ezért könnyű összekeverni a zsírhiányos bőrrel, emiatt könnyedén rossz kozmetikai terméket lehet választani. A kopás szeborreás bőr jellemezően érdes tapintású és jellemzőek rá a tág pólusok.

    Korpás szeborreás bőr

    Korpás szeborrea esetén a koleszterinészterek felszaporodása következtében megszilárdult faggyú annyi hámsejtet sodor magával a kivezetőcsőből, hogy végül egészen megkeményedik és már csak erős nyomással távolítható el. Ezt a faggyúdugaszt kemény comedónak nevezzük.....van még pár sor A szeborrea többnyire azokon a testrészeken jelenik meg, ahol normális körülmények között is a legtöbb és legnagyobb faggyúmirigy található, tehát a homlokon, orron, állon, háton és a mellcsont tájékán. Jellemzője a fénytelen, fakó, sárga színű, korpázóan hámló, zsíros, érdes tapintású bőr. Mosakodás után gyakran húzódik, ezért könnyű összekeverni a zsírhiányos száraz bőrrel, és rossz termékeket választani, melytől a bőr állapota tovább romolhat. A korpás-szeborreás bőr sokszor hámlik, miközben ki van száradva, és érdes tapintású, ezen kívül jellemzőek a tág pórusok is.

    Mire kell odafigyelni korpás szeborreás bőr esetén? Ne irritáld, használj gyulladáscsökkentőt, hámlassz, fényvédőzz, és kerüld a komedoképző összetevőket.

    Korpás szeborreás bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


     Az olajos szeborreás, zsíros bőr fokozott faggyútermeléssel rendelkező, olajosan, zsírosan fénylő, néhol sárga, fakó bőr. Sokszor nem lélegzik megfelelően, amiatt aknés, mitesszeres és gyulladt lesz a bőr.

     Olajos szeborreás/zsíros bőr

     Fokozott faggyútermeléssel rendelkező, olajosan, zsírosan fénylő, néhol sárga, fakó bőr. A T-vonalban (homlok – orr – áll), de legtöbbször az egész arcon szürke vagy fekete színű mitesszerek láthatók. A bőr a vastag faggyúréteg miatt nem lélegzik megfelelően, pórusai túl tágak és zártak, emiatt legtöbbször aknés, mitesszeres, gyulladt a bőr.....van még pár sor A vastag szaruréteg miatt a szőrtüszők eltömődnek, és a faggyú nem képes kiürülni. Kialakulásának oka lehet férfi nemi hormon túltengés, de genetikai hajlam is, ezen kívül a stressz, a helytelen táplálkozás és a mozgás hiány is okozhatja ezt a problémát. Zsíros bőrnél fontos a rendszeres és alapos tisztítás, a faggyúréteg eltávolítása, ezen kívül javasolt a havi egyszeri kozmetikus által végzett arctisztítás.

     Olajos szeborreás bőrre ajánlott termékeink:

      Foglalj időpontot

      Szalonunk online foglalási rendszerén keresztül időpontot foglalhatsz kezeléseinkre. A felületen tudod kiválasztani, hogy melyik kezelésünkre szeretnél foglalni. Telefonos elérhetőségünkön minden kérdésedre igyekszünk választ adni, segítünk a számodra legmegfelelőbb kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat is.

      ONLINE FOGLALÁS

      Kedves Vendégünk!

      Az online foglalt kezelések ideje nem minden esetben egyezik a tényleges időtartammal, hiszen vannak folyamatok amiket össze tudnak vonni a kozmetikusok. A kezelések során nem marad ki egy lépés sem.

      Tehát ha egyszerre több kezelést foglal és megoldható a folyamatok egyidejű alkalmazása akkor csökkenhet a befoglalt időtartam. Ebben az esetben a visszaigazoló emailben leírt intervallum nem mindig egyezik.

      Megértésüket köszönjük!

      Köszönettel: Helia-D Szalon

      5. KERÜLETI KOZMETIKA
      1054 Budapest,
      Báthory u. 5.

      +36 30 682 5676


      További szolgáltatásaink

      Szolgáltatásaink és termékeink áraihoz kattints a gombra.

      HÍRLEVÉL

      BUDAI SZALON

      PESTI SZALON

      NYITVATARTÁS

      • 5. KERÜLETI KOZMETIKA
       Hétfőtől – Péntekig: 09:00 – 19:00 

      • 3. KERÜLETI KOZMETIKA
       Keddtől – Péntekig: 09:00 – 18:00 
       Szombaton: 10:00 - 14:00

      K&H Szépkártya elfogadóhely

      K&H Szépkártya elfogadóhely

      OTP Szépkártya elfogadóhely

      OTP Szépkártya elfogadóhely

      MKB Szépkártya elfogadó hely

      MKB Szépkártya elfogadóhely

      Helia-D Kft.

      Helia-D Professional Kozmetikai Szalon és Mintabolt


      Bécsi út 85.
      Budapest
      Budapest1036
      Phone: +36301926261

      Helia-D Kft. Szalonok

      Helia-D Professional Budai Kozmetikai Szalon

      Pacsirtamező utca 11/A
      Budapest
      Budapest
      1036
      Magyarország

      Helia-D Szalon | Buda
      $$$

      Map

      Telephone: +36301778105
      Email: szalon@helia-d.hu
      https://heliadszalon.hu

      Helia-D Prfessional Pesti Kozmetikai Szalon

      Báthory utca 5.
      Budapest
      Budapest
      1054
      Magyarország

      Helia-D Szalon | Pest
      $$$

      Map

      Telephone: +36306825676
      Email: bathoryszalon@helia-d.hu
      https://heliadszalon.hu