Bőrtípusok megfelelő ápolása

2020/04/07
Helia-D Professional

A szép bőr titka, hogy a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikummal ápolod! Nem mindegy, hogy száraz, zsíros, érzékeny vagy ráncosodó, érett a bőröd, mert mindegyik bőrtípusnak más és más textúra és összetétel lesz komfortos! A fiatalok bőre többnyire még csak kisebb kezeléseket igényel, kivéve a szeboreás, zsíros bőrt. Az életkor előrehaladtával azonban érdemes egyre több időt töltenünk bőrápolással, hogy bőrünk természetes szépségét minél tovább megőrizhessük. A jól megválasztott kozmetikumokkal rengeteget segíthetsz bőrödnek, hogy egészséges és ragyogó legyen. A nem megfelelő készítmények viszont könnyen ronthatnak rajta: zsírosodhat, kiszáradhat a bőröd, de pattanások is kialakulhatnak. Ezért érdemes mindig körültekintően választani! A Helia-D Professional minden bőrtípus számára tud megoldást kínálni!


Vízhiányos, dehidratált bőr. Tünetei sokszor a feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr.

Vízhiányos bőr

A dehidratált, más néven vízhiányos bőr nem tekinthető bőrtípusnak, hiszen elsősorban állapotot jelöl: a vízhiány bármely bőrtípusnál (zsíros, száraz, normál) kialakulhat. A nem megfelelő bőrápolás, a környezeti tényezők és az életmód is befolyásolhatják a megjelenését.....van még pár sor A dehidratált bőr nem összekeverendő a száraz bőrrel, ugyanis itt nem a bőr zsírtartalmával van a gond. Zsíros bőr esetén is lehet vízhiányos az arcbőr.

A vízhiányos bőr és a száraz bőr tünetei nagyon hasonlítanak egymásra: feszülő, érzékeny, fakó, élettelen, hámló, viszkető bőr.Egy vízszármazékokat tartalmazó nappali vagy hidratálókrém ideális megoldást nyújthat a bőr nedvességtartalmának pótlására. Ez lehetővé teszi a bőr megfelelő nedvességszintjének megtartását, miközben védi is a bőrt a káros külső hatásokkal szemben.

Vízhiányos bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


Kombinált bőr, más néven vegyes bőrtípus. Ebben a bőrtípusba tartozik a legtöbb ember. A kombinált bőr legtöbbször az arc T-vonalában zsíros, az orcákon pedig száraz.

Kombinált bőr

A legtöbb ember a vegyes bőrtípusba tartozik, még akkor is, ha inkább a száraz, a zsíros vagy a normál bőrtípusúak csoportjába sorolja magát; a bőr ugyanis folyamatosan változik. Ez egy ellentmondásos bőrtípus! A kombinált bőr igényei az évszaktól függően is változnak, de az egyes területek igényei is változóak!....van még pár sor Általános jellemzője, hogy az arc T-vonalában (a homlokon, az orron és az állon) zsíros, az orcákon pedig száraz, vagy normál a bőr. Amint a bőr természetes, fiziológiai egyensúlyi állapotát tiszteletben tartjuk, az olajosan fénylő bőr, a kitágult pórusok, vagy a mitesszerek, aknék, pattanások okozta problémák száma jelentősen csökken.

A vegyes/kevert bőrtípusúaknak elsősorban arra kell odafigyelnie, hogy ne részesítsék előnyben az egyik területet a másik hátrányára - ennek ugyanis könnyen a bőr állapotának romlása lesz az eredménye! A két külön "bőrtípusnak" megvannak a maga problémái, és ezeket nem szabad elhanyagolni: a szárazabb területeknek megnyugtató hidratálásra és a lipidtartalom helyreállítására van szüksége, míg a zsírosabb részeken a hidratálás mellett a túlzott faggyútermelés, a kifényesedés, a pattanások elleni küzdelem a legfontosabb.

Kombinált, vegyes bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


Érzékeny, rozáceás bőr hátterében genetikai tényezők állnak, viszont hormonális változások és körenyezeti hatások is befolyásolják ezt a fajta bőrt. A rozáceás bőr 45-50 évese éri el a csúcspontját és a nőknél gyakoribb.

Érzékeny, rozáceás bőr

A rozáceás bőr kellemetlenségeinek hátterében genetikai tényezők állnak, de hormonális változások és környezeti hatások is befolyásolják a bőr állapotát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy először csak enyhe formában jelentkezik a probléma, majd 45-50 éves kor környékén éri el csúcspontját.....van még pár sor A bőrpír, illetve az értágulat hátterében az arc kis ereinek betegsége áll. A rozácea gyakrabban fordul elő a világosabb bőrűek körében - főleg a szőke hajúaknél és kék szeműeknél gyakoribb, de tulajdonképpen bármilyen bőrtípusú embernél kialakulhat ez a bőrbetegség. A nőknél gyakoribb a rozácea, viszont a férfiaknál a betegség súlyosabb formái mutatkoznak meg. A rozáceás bőr ápolása különös odafigyelést igényel, ugyanis ez a betegség nem csak kipirosodással járhat együtt, hanem apró, gennyes kiütésekkel is, és akár az arc is megduzzadhat. Fontos, hogy megnyugtassuk a rosacea-s bőrt, és segítsük a bőrpír és az irritáció csökkentését. A napi fényvédelemről sem szabad megfeledkezni!

A Helia-D Professional olyan utóápoási kozmetikumokat hozott létre, amelyek segítenek a rosacea-ban szenvedő betegeknél jelentkező speciális problémák enyhítésére. Ezek a készítmények kifejezetten olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek megnyugtatják az arcbőrt, és segítenek megelőzni, illetve csökkenteni a bőrpírt okozó irritációt. Továbbá segítenek eltüntetni, eltakarni és közömbösíteni a kipirosodás okozta bőrpírt.

Érzékeny, rozáceás bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


Korpás szeborreás bőr mosakodás után gyakran húzódik, ezért könnyű összekeverni a zsírhiányos bőrrel, emiatt könnyedén rossz kozmetikai terméket lehet választani. A kopás szeborreás bőr jellemezően érdes tapintású és jellemzőek rá a tág pólusok.

Korpás szeborreás bőr

Korpás szeborrea esetén a koleszterinészterek felszaporodása következtében megszilárdult faggyú annyi hámsejtet sodor magával a kivezetőcsőből, hogy végül egészen megkeményedik és már csak erős nyomással távolítható el. Ezt a faggyúdugaszt kemény comedónak nevezzük.....van még pár sor A szeborrea többnyire azokon a testrészeken jelenik meg, ahol normális körülmények között is a legtöbb és legnagyobb faggyúmirigy található, tehát a homlokon, orron, állon, háton és a mellcsont tájékán. Jellemzője a fénytelen, fakó, sárga színű, korpázóan hámló, zsíros, érdes tapintású bőr. Mosakodás után gyakran húzódik, ezért könnyű összekeverni a zsírhiányos száraz bőrrel, és rossz termékeket választani, melytől a bőr állapota tovább romolhat. A korpás-szeborreás bőr sokszor hámlik, miközben ki van száradva, és érdes tapintású, ezen kívül jellemzőek a tág pórusok is.

Mire kell odafigyelni korpás szeborreás bőr esetén? Ne irritáld, használj gyulladáscsökkentőt, hámlassz, fényvédőzz, és kerüld a komedoképző összetevőket.

Korpás szeborreás bőrre ajánlott termékcsaládjaink:


Az olajos szeborreás, zsíros bőr fokozott faggyútermeléssel rendelkező, olajosan, zsírosan fénylő, néhol sárga, fakó bőr. Sokszor nem lélegzik megfelelően, amiatt aknés, mitesszeres és gyulladt lesz a bőr.

Olajos szeborreás/zsíros bőr

Fokozott faggyútermeléssel rendelkező, olajosan, zsírosan fénylő, néhol sárga, fakó bőr. A T-vonalban (homlok – orr – áll), de legtöbbször az egész arcon szürke vagy fekete színű mitesszerek láthatók. A bőr a vastag faggyúréteg miatt nem lélegzik megfelelően, pórusai túl tágak és zártak, emiatt legtöbbször aknés, mitesszeres, gyulladt a bőr.....van még pár sor A vastag szaruréteg miatt a szőrtüszők eltömődnek, és a faggyú nem képes kiürülni. Kialakulásának oka lehet férfi nemi hormon túltengés, de genetikai hajlam is, ezen kívül a stressz, a helytelen táplálkozás és a mozgás hiány is okozhatja ezt a problémát. Zsíros bőrnél fontos a rendszeres és alapos tisztítás, a faggyúréteg eltávolítása, ezen kívül javasolt a havi egyszeri kozmetikus által végzett arctisztítás.

Olajos szeborreás bőrre ajánlott termékeink:

Foglalj időpontot

Szalonunk online foglalási rendszerén keresztül időpontot foglalhatsz kezeléseinkre. A felületen tudod kiválasztani, hogy melyik kezelésünkre szeretnél foglalni. Telefonos elérhetőségünkön minden kérdésedre igyekszünk választ adni, segítünk a számodra legmegfelelőbb kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat is.

5. KERÜLETI KOZMETIKA
1054 Budapest,
Báthory u. 5.

+36 30 682 56 76


További szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink és termékeink áraihoz kattints a gombra.

HÍRLEVÉL

BUDAI SZALON

PESTI SZALON

NYITVATARTÁS

  • Hétfőtől – Péntekig:
    09:00 – 19:00

  • Szombaton és Vasárnap:
    ZÁRVA
K&H Szépkártya elfogadóhely

K&H Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

MKB Szépkártya elfogadó hely

MKB Szépkártya elfogadóhely

Helia-D Kft.

Helia-D Professional Kozmetikai Szalon és Mintabolt


Bécsi út 85.
Budapest
Budapest 1036
Phone: +36301926261

Helia-D Kft. Szalonok

Helia-D Professional Budai Kozmetikai Szalon

Pacsirtamező utca 11/A
Budapest
Budapest
1036
Magyarország

Helia-D Szalon | Buda
$$$

Map

Telephone: +36301778105
Email: szalon@helia-d.hu

Helia-D Prfessional Pesti Kozmetikai Szalon

Báthory utca 5.
Budapest
Budapest
1054
Magyarország

Helia-D Szalon | Pest
$$$

Map

Telephone: +36306825676
Email: bathoryszalon@helia-d.hu