Szemöldök tetoválás

Ha egy abszolút természetes hatású sminktetoválást keresel: microblading szemöldök

A különféle sminktetoválások manapság aranykorukat élik, ám sokan keresik a természetes hatású megoldásokat. A microblading szemöldök pedig pontosan ilyen, így mindazok számára kiváló, akik szeretnének szép, formás szemöldököt, ám semmiképp sem akarják, hogy a végeredmény feltűnő legyen.

Mit kell tudni erről a módszerről?

A microblading egy szálazásos japán technika, a legfontosabb jellemzője, hogy az egyéb eljárásoktól (pl.: soft powder) eltérően nem tetoválógéppel, hanem egy toll formájú kézi eszközzel készül. A nevéből (a micro és a blade szavakból) már kikövetkeztethető, hogy egy olyan módszerről van szó, ahol apró tűkkel, pengékkel dolgoznak. 
Bár létezik gépi szálazásos technika is, ez azonban erőteljesebb, határozottabb eredményt ad, mint a microblading. Aki ragaszkodik a szálas szemöldök-tetováláshoz, viszont karakteresebb fazont szeretne, annak a gépi módszer ajánlott, viszont aki a lehető legtermészetesebb formára vágyik, annak a microblading lesz a jó választás.

Hogyan készül a microblading szemöldök?

Az elkészítés menete tulajdonképp hasonló a többi sminktetováláshoz. A szakember először megtisztítja a szemöldök területét, majd ceruzával berajzolja a leendő formát. A vendéggel egyeztetve kiválasztják a pigment színét. Előfordulhat, hogy több árnyalatból keverik ki a megfelelő színt, hiszen passzolnia kell a bőrhöz és a hajhoz is, hogy a végeredmény tényleg esztétikus és természetes legyen. 

A megfelelően előkészített bőrfelületet ezután a tetováló elérzésteleníti, majd a már említett kis kézi eszközzel apró, szőrszál vastagságú karcolásokat ejt a bőrbe, a végén található pici tűk segítségével. Az így keletkező sebekbe ugyancsak a tollal bejuttatja a pigmentet. 
Ezután a festéket egy vastagabb rétegben felviszi az egész szemöldökre, átmasszírozza, hogy biztosan minden karcolásba elegendő mennyiség jusson belőle. Majd a felesleget letörli, végül megtisztítja és utókezeli a területet. A természetes hatású szemöldök-tetoválás első fázisa ezzel elkészült.

Ami nagyon fontos: utóápolás és korrekció

A sima testtetoválással ellentétben a sminktetoválás nincs kész teljesen egyetlen alkalom után. Körülbelül 4-6 hét múlva (a pontos dátumot a szakemberrel tudod megbeszélni) szükség lesz egy második alkalomra, ami az úgynevezett korrekció. 

Ekkor lehet esetleg sűríteni a szálakat, még egyszer átmenni azokon, amikből túlságosan kikopott a pigment, vagy korrigálni a formán. Épp ezért a korrekciót semmi esetre sem szabad kihagyni, még microblading szemöldök esetén sem! A tetoválás a második alkalom után 1-2 héttel éri el végleges formáját. Ezt követően körülbelül egy év múlva érdemes visszatérni egy frissítésre, mert a többségnél ennyi idő alatt elkezd kikopni. A sminktetoválások ugyanis nem véglegesek, időnként meg kell újítani őket. 

Akár az első alkalmon, akár a korrekción vagy túl, lényeges, hogy betartsd az utóápolásra vonatkozó szabályokat. Ilyen például, hogy a friss tetoválást nem szabad dörzsölni, vakarni, és nagyjából egy hétig nem érheti nedvesség. Ezekben a napokban tehát nagyon óvatosan kell arcot és hajat mosni, kerülni kell a szaunázást, az izzasztó edzéseket és a strandolást, uszodázást. A területet a szakember által javasolt krémmel naponta több alkalommal is vékonyan be kell kenni. 

A gyógyult microblading szemöldök olyannyira természetes hatású, hogy ránézésre szinte lehetetlen megállapítani, hogy melyek a tetovált és melyek az igazi szőrszálak. 

Ha te is szeretnél egy szép sminktetoválást, akkor jelentkezz be szalonunkba és szépülj meg nálunk!