Hajfestés terhesen – szabad vagy sem?

A hajfestés terhesen egy olyan megosztó téma, amelyben még a szakemberek sem feltétlenül értenek egyet. Némelyek egyáltalán nem ajánlják, mások szerint pedig semmiféle gondot nem okoz. Mindazonáltal az egyéni jellemzőket sem szabad figyelmen kívül hagyni a kérdésben!

Először is: minden várandósság más és más!

Úgy, ahogy nincs két egyforma szervezet, úgy nincs két egyforma terhesség sem. Már ezért sem egyszerű állást foglalni abban, hogy lehet-e várandósság alatt hajat festeni. Például az is döntő lehet, hogy milyen módon történt a teherbeesés. 

Ha a fogantatás természetes úton jött létre, és a várandósság problémamentes, akkor nincs akadálya a hajfestésnek. Viszont még ekkor is érdemes várni a második trimeszterig, ugyanis az első 12 hét a legkritikusabb időszak, ilyenkor ajánlott minimálisra csökkenteni a kemikáliákkal való érintkezést. 

Ha lombikprogram keretében történt a teherbeesés, akkor mindenképp kérd ki az orvosod véleményét! Ha bármilyen okból veszélyeztetett terhesnek számítasz, akkor célszerű kerülni minden olyan tényezőt – beleértve a hajfestést is – ami rizikót jelenthet a magzatra nézve. 

Hajfestés terhesen, otthoni körülmények között?

Ma már a drogériákban és a fodrászkellékes üzletekben rengeteg hajfesték kapható, így sokan otthon, saját kezűleg vagy egy barátnő segítségével állnak neki a festésnek. Ez egyébként is megfontolandó, hiszen amatőr kezekben előfordulhat, hogy a haj foltos, a várttól eltérő árnyalatú lesz vagy jelentős mértékben roncsolódik. 

Ezért a terhesség alatti hajfestést soha ne otthon végezd, hanem bízd magad szakértő fodrászokra! Egy profi szakember ugyanis tisztában van vele, hogy melyek azok az összetevők, amiket a várandósság alatt célszerű kerülni, és olyan professzionális festéket fog használni, amely kíméletes hatóanyagokból áll. 

Ezenfelül a festés technikája sem mindegy, főleg, ha világosítani szeretnél, esetleg ombre vagy balayage stílusú hajra vágysz. Ne kísérletezz otthon, inkább látogass el szalonunkba, és vedd igénybe fodrászati szolgáltatásainkat!

Ne ilyenkor eszközölj drasztikus színváltoztatást!

A fodrászok jelentős része találkozott már azzal a jelenséggel, mikor a menstruáció alatti hajfestés meglepő eredményeket hozott, mert a haj más árnyalatú lett, mint amilyet a vendég szeretett volna vagy épp nem fogta meg rendesen a festék. Mindez a szervezetben lezajló hormonális változásoknak köszönhető. 

Mivel a várandósság alatt még intenzívebben “dolgoznak” a hormonok, ezért abban a tudatban végeztess terhesen hajfestést, hogy nem biztos, hogy a várt eredményt kapod. Persze ez nincs kőbe vésve, valakinél semmiféle eltérés nem jelentkezik, teljes mértékben szervezetfüggő a dolog. Ezért még a fodrászok sem tudják előre megmondani, hogy kinél befolyásolja a terhesség a hajfestés kimenetelét.

Ám ahhoz, hogy elkerüld a csalódást és a bosszankodást, ne ebben az időszakban készülj drasztikusabb színváltoztatásra! Ha például szőkéből vöröset szeretnél, akkor várd ki vele a szoptatási időszak végét, addig pedig maradj a szőkés árnyalatoknál!

Festés helyett új frizura!

Ha kockázatosnak tartod a hajfestést a terhesség ideje alatt vagy az orvosod nem javasolja, akkor se keseredj el, hiszen egy új fazonnal is nagyszerűen feldobhatod a megjelenésedet! 

Kozmetikai szalonunkban profi fodrászok veszik kezelésbe a hajadat, akik tanácsot adnak abban is, hogy milyen frizura lenne számodra a legelőnyösebb. Amennyiben a hajad állapotán szeretnél javítani, akkor kérheted a Fibre Clinix keratinos építőkezelést is. 

Láthatod, hogy a hajfestésen kívül más lehetőség is van arra, hogy a várandósság alatt is csodaszép hajkoronával tündökölhess!

Foglalj időpontot

Szalonunk online foglalási rendszerén keresztül időpontot foglalhatsz kezeléseinkre. A felületen tudod kiválasztani, hogy melyik kezelésünkre szeretnél foglalni. Telefonos elérhetőségünkön minden kérdésedre igyekszünk választ adni, segítünk a számodra legmegfelelőbb kezelés kiválasztásában és lefoglaljuk kezelési időpontodat is.

ONLINE FOGLALÁS

Kedves Vendégünk!

Az online foglalt kezelések ideje nem minden esetben egyezik a tényleges időtartammal, hiszen vannak folyamatok amiket össze tudnak vonni a kozmetikusok. A kezelések során nem marad ki egy lépés sem.

Tehát ha egyszerre több kezelést foglal és megoldható a folyamatok egyidejű alkalmazása akkor csökkenhet a befoglalt időtartam. Ebben az esetben a visszaigazoló emailben leírt intervallum nem mindig egyezik.

Megértésüket köszönjük!

Köszönettel: Helia-D Szalon

5. KERÜLETI KOZMETIKA
1054 Budapest,
Báthory u. 5.

+36 30 682 5676


További szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink és termékeink áraihoz kattints a gombra.

HÍRLEVÉL

PESTI SZALON

NYITVATARTÁS

  • 5. KERÜLETI KOZMETIKA
    Hétfőtől – Péntekig: 09:00 – 19:00 


K&H Szépkártya elfogadóhely

K&H Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

OTP Szépkártya elfogadóhely

MKB Szépkártya elfogadó hely

MKB Szépkártya elfogadóhely

Helia-D Kft.

Helia-D Professional Kozmetikai Szalon és Mintabolt


Bécsi út 85.
Budapest
Budapest1036
Phone: +36301926261

Helia-D Kft. Szalonok

Helia-D Professional Budai Kozmetikai Szalon

Pacsirtamező utca 11/A
Budapest
Budapest
1036
Magyarország

Helia-D Szalon | Buda
$$$

Map

Telephone: +36301778105
Email: szalon@helia-d.hu
https://heliadszalon.hu

Helia-D Prfessional Pesti Kozmetikai Szalon

Báthory utca 5.
Budapest
Budapest
1054
Magyarország

Helia-D Szalon | Pest
$$$

Map

Telephone: +36306825676
Email: bathoryszalon@helia-d.hu
https://heliadszalon.hu