Hialuronsav a ránctalanítás érdekében

Ahogy a szervezetünk minden sejtje öregszik, úgy a bőrünk is. Egy ideig ennek nincsenek látható jelei, ám a harmincadik életéven túl már megjelennek az eleinte apró, ám idővel egyre nagyobb és mélyebb barázdák. Szerencsére nem kell beletörődni a jelenlétükbe, hiszen a hialuronsavas ránctalanítással remekül visszaállítható a bőr fiatalsága.

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav egy olyan természetes, nagy molekulasúlyú szénhidrát, ami az emberi testben is megtalálható. Rengeteg biológiai funkcióban kiemelt szerepe van, például a porcok működésében és az ízületek kenésében is. A bőrápolásban azonban mégsem emiatt lett igazán ismert, hanem a kimagasló vízmegkötő tulajdonsága miatt.

A hialuronsav molekulái ugyanis a saját súlyuknak mintegy ezerszeresét képesek megkötni, ezáltal a bőrt hidratáltabbá és simábbá teszik. Bár mint említettük, a szervezetben természetes módon is jelen van, a mennyisége azonban idővel csökken, emiatt is kezd el ráncosodni a bőr.

Ez a folyamat azonban remekül megállítható, sőt, visszafordítható a hialuronsavas ránctalanítással, amely egy manapság egyre népszerűbb esztétikai kezelés, ami szalonunkban is elérhető. 

Milyen típusú ráncok kezelésére alkalmazható?

Először is érdemes tisztában lenni vele, hogy nem minden ránc egyforma. Két fő típust különböztetünk meg, a dinamikus és a statikus ráncokat.

Az előbbieket gyakran mimikai ráncként emlegetik, hiszen az arc mimikája következtében alakulnak ki. Ide tartoznak például a homlokon, a szemöldökök között, az ajkak mellett és a szemek sarkában megjelenő kis barázdák, melyek egyes arckifejezések (mosolygás, homlokráncolás, csücsörítés) gyakori ismétlésének hatására jelennek meg. A dinamikus ráncokat is lehet halványítani, viszont e célra inkább a botox kezelés javasolt. 

Ezzel ellentétben a statikus ráncokért a bőr víztartalmának és rugalmasságának csökkenése, a megereszkedés, és az öregedési folyamatok okolhatók. Ezek a barázdák a mimikától függetlenül is megjelennek. Ellenük igazán hatékony módszer a hialuronsavas ránctalanítás.

Hogyan zajlik maga a kezelés?

Az eljárást csak bőrgyógyász végezheti, és minden esetben megelőzi egy szakorvosi konzultáció. Ennek során a szakember felméri a bőr állapotát, és informálja a vendéget a kezelés menetéről, a várható eredményről és az esetleges mellékhatásokról.

A kezelés helyi érzéstelenítéssel történik, az érzéketlenné vált területre vékony tűvel juttatják be a hialuronsavas ráncfeltöltő anyagot. Az eljárás egyáltalán nem fájdalmas, maximum egy kicsit kellemetlen, de nem igényel felépülési időt, a vendég azonnal visszatérhet a megszokott életviteléhez.

A beavatkozás után jelentkezhet bőrpír, viszketés, duzzanat vagy apró bevérzés a kezelt területeken, ám ezek jellemzően 24 órán belül el is múlnak.

Meddig tart a hialuronsavas ránctalanítás hatása?

Bár az eredmény már rögtön a kezelés után látható, azonban a végleges hatás több mint két hét múlva alakul ki. Ekkorra a bőr feltűnően simább, rugalmasabb és fiatalosabb lesz. Hogy ez kinél mennyire tartós, azt a bőr egyéni tulajdonságai, illetve az életmód is befolyásolja, de akár 1-2 évig is kitarthat a ráncfeltöltés hatása.

Ha pedig a ráncok ismételten elkezdenek megjelenni, akkor a kezelés bármikor újra megismételhető. Mivel a hialuronsav egy természetes anyag, ezért idővel teljesen lebomlik a szervezetben, és semmiféle káros mellékhatást nem okoz.

Szeretnéd te is kipróbálni a hialuronsavas ránctalanítást? Ha az olvasottak felkeltették az érdeklődésedet, foglalj időpontot és látogass el szalonunkba, hogy téged is megfiatalíthassunk! Szépülj nálunk exkluzív környezetben!